Reikės:
- 500 g lašišos filė,
- 3 valg. š. majonezo,
- 4 valg. š. jogurto,
- 1 citrinos sulčių,
- 1 svogūno,
- 2 skiltelių česnako,
- žiupsnelio mėtos,
- žiupsnelio čiobrelio,
- žiupsnelio baziliko,
- žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
- pagal skonį druskos.
KAIP GAMINTI
1. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į gilesnį plokščią dubenį.
2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite, sumeskite į plakti skirtą indą.
3. Ten pat sukrėskite jogurtą, majonezą, įspauskite citrinų sultis, suberkite visus prieskonius ir marinatą išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės.
4. Lašišų gabalėlius gerai įtrinkite paruoštu marinatu ir 2 val. palikite, kad pasimarinuotų.
5. Nuvarvintus gabalėlius verkite ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių ir kepkite karštoje orkaitėje arba ant laužo ne ilgiau nei 10–12 min.
6. Patiekite su mėgstamomis šviežių žalumynų salotomis.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).