Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greita ir gardu: grilyje kepti lašišų kepsneliai

Iškylaujant norisi pasilepinti gardžiu maistu, bet nesinori vargti, o verčiau mėgautis laiku sau, kurio taip trūksta. Laura ir Paulius, kaip ir dauguma šiuolaikinių užimtų žmonių, naudojasi greitai pagaminamu maistu ir nė kiek nepralošia. Šiandien grilyje jie kepa lašišų kepsnelius. Užsuksite paragauti?
Lašišų kepsneliai
Lašišų kepsneliai / Fotolia nuotr.

Reikės:

  • 500 g lašišos filė,
  • 3 valg. š. majonezo,
  • 4 valg. š. jogurto,
  • 1 citrinos sulčių,
  • 1 svogūno,
  • 2 skiltelių česnako,
  • žiupsnelio mėtos,
  • žiupsnelio čiobrelio,
  • žiupsnelio baziliko,
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
  • pagal skonį druskos.

KAIP GAMINTI

1. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į gilesnį plokščią dubenį.

2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite, sumeskite į plakti skirtą indą.

3. Ten pat sukrėskite jogurtą, majonezą, įspauskite citrinų sultis, suberkite visus prieskonius ir marinatą išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės.

4. Lašišų gabalėlius gerai įtrinkite paruoštu marinatu ir 2 val. palikite, kad pasimarinuotų.

5. Nuvarvintus gabalėlius verkite ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių ir kepkite karštoje orkaitėje arba ant laužo ne ilgiau nei 10–12 min.

6. Patiekite su mėgstamomis šviežių žalumynų salotomis.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais