Greita ir nebrangu: įdaryta paprika

Ruduo - puikus laikas mėgstantiems gaminti patiekalus iš sezoninių daržovių, kurios šiuo metu yra pačios natūraliausios, skaniausios ir pigiausios. Šiandien siūlome paragauti įdarytų paprikų. Jeigu šeimoje yra vegetarų, vietoj faršo išmėginkite kuskuso ir sūrio įdarą.
Įdaryta paprika
Įdaryta paprika / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 6 didelių saldžiųjų paprikų,
  • 450 g maltos jautienos,
  • 2 skiltelių česnako,
  • ½ arb. š. druskos,
  • ½ arb. š. maltų juodųjų pipirų,
  • 1 svogūno galvutės,
  • 2 ir ½ stiklinės pomidorų padažo,
  • 2 stiklinių virtų ryžių,
  • 2 stiklinių smulkinto mocarelos sūrio,
  • 1 valg. š. aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Papriką nuplaukite ir nupjaukite viršūnėles su koteliu. Įmeskite į puodą su verdančiu vandeniu ir blanširuokite 3 minutes. Išgriebkite iš vandens ir palikite nusivarvėti.

Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol gražiai pagels. Tada sudėkite maltą jautieną ir kepinkite, nuolat maišydami, 6-7 minutes. Pagardinkite česnaku, druska bei pipirais, suberkite virtus ryžius ir supilkite 2 stiklines pomidorų padažo. Gerai išmaišykite.

Į kiekvienos paprikos vidų pridėkite paruošto įdaro. Įdarytas paprikas sustatykite vieną šalia kitos į kepimo skardą ir dėkite į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę. Kepkite 25 minutes. Ant kiekvienos paprikos uždėkite likusio pomidorų padažo, pabarstykite tarkuotu mocarelos sūriu ir dar kepkite 5 minutes, kol sūris gražiai išsilydys.

Patiekite iš karto. Labai skanu su virtomis bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.

Sknaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis