„Iki“ prekybos centro pranešime dalinamasi receptu, kuris neatims daug laiko, bet tikrai pateisins lūkesčius.
Ingredientai:
-
250 g miltų:
-
200 g kūčios:
-
1 ½ šaukštelio kepimo miltelių:
-
šiek tiek džiovintų vaisių;
-
2-3 šaukštai cukraus (nereikia, jeigu kūčia labai saldi);
-
2 kiaušinių, ¾ stiklinės pieno;
-
½ stiklinės aliejaus.
- Į didelį dubenį supilkite miltus ir kepimo miltelius, tada sudėkite kūčią. Viską išmaišykite ir sutrinkite šakute, įdėkite šiek tiek smulkintų džiovintų vaisių ir cukrų, jeigu jį naudojate.
- Atskirame dubenyje sumaišykite du kiaušinius, šiltą pieną ir aliejų. Tada gautą mišinį sumaišykite su sausais ingredientais. Gerai išminkykite tešlą ir ja pripildykite keksiukų formeles. Keksiukus kepkite apie pusvalandį 180 laipsnių temperatūroje.