Greita ir skanu: keksiukai su kūčia

Kaip išradingai panaudoti tai, kas liko nuo Kūčių ir Kalėdų stalo? Patiekalai gali sužibėti visai kitu skoniu ir nustebinti šeimą, draugus ir artimuosius. Vienas tokių labai paprastų, bet ir labai skanių pasiūlymų – keksiukai su Kūčia.
Aguonų pienas
Aguonų pienas / Fotolia nuotr.

„Iki“ prekybos centro pranešime dalinamasi receptu, kuris neatims daug laiko, bet tikrai pateisins lūkesčius.

Ingredientai:

  • 250 g miltų:

  • 200 g kūčios:

  • 1 ½ šaukštelio kepimo miltelių:

  • šiek tiek džiovintų vaisių;

  • 2-3 šaukštai cukraus (nereikia, jeigu kūčia labai saldi);

  • 2 kiaušinių, ¾ stiklinės pieno;

  • ½ stiklinės aliejaus.

  1. Į didelį dubenį supilkite miltus ir kepimo miltelius, tada sudėkite kūčią. Viską išmaišykite ir sutrinkite šakute, įdėkite šiek tiek smulkintų džiovintų vaisių ir cukrų, jeigu jį naudojate.
  2. Atskirame dubenyje sumaišykite du kiaušinius, šiltą pieną ir aliejų. Tada gautą mišinį sumaišykite su sausais ingredientais. Gerai išminkykite tešlą ir ja pripildykite keksiukų formeles. Keksiukus kepkite apie pusvalandį 180 laipsnių temperatūroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų