Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greita kreminė pupelių sriuba, kvepianti šonine ir čiobreliais

Ankštinės gėrybės yra tikros šaltojo sezono karalienės – jos nebeslypi spintelių gilumoje, bet keliauja į sriubas, troškinius, salotas. Naujos savaitės pradžios proga kviečiame skanauti nesudėtingos, tačiau gardžios pupelių sriubos, kurią prikvėpina ir paskanina truputis šoninės ir čiobreliai.
Kreminė pupelių sriuba
Kreminė pupelių sriuba / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 stiklinė virtų baltųjų pupelių (tinka ir konservuotos);
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 juostelės karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
  • 4 šakelės šviežių čiobrelių (tinka ir rozmarinas, tik tada naudokite dvi);
  • 1 mažas svogūnas, susmulkintas;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 1 l vištienos arba daržovių sultinio;
  • druskos;
  • pipirų.

patiekimui:

  • šviesios duonos arba pranzūziško batono, supjaustyto plonomis riekelėmis;
  • smulkiai tarkuoto parmezano sūrio.

Gaminimas:

1. Storadugniame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Į kiekvieną šoninės juostelę įvyniokite po porą čiobrelių (arba po vieną rozmarino) šakelę ir apsukite siūlu. Dėkite šiuos suktinukus į puodą ir kelias minutes pakepinkite, kol pakvips, ims po truputį skrusti. Suberkite svogūnus ir česnakus. Maišydami juos pakepinkite, kol taps permatomi.

2. Į puodą suberkite pupeles (jei naudojate konservuotas, jas prieš tai perskalaukite), supilkite sultinį, pagal skonį berkite druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų. Užvirkite. Paskui, sumažinę kaitrą, pavirkite 15 min.

3. Kol sriuba verda, įkaitinkite orkaitę iki 200 °C laipsnių temperatūros. Kiekvieną duonos riekelę pabarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite į orkaitę, kad kiek paskrustų ir išsilydytų sūris.

4. Puodą su sriuba nukaiskite, išimkite šoninės suktinukus, o visą puodo turinį elektriniu įmerkiamu trintuvu sutrinkite iki skystos tyrės. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų.

5. Pilkite į dubenėlius ir tiekite su ką tik iškepusiomis sūriu padengtomis duonos riekelėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas