Ingredientai:
- 1 sauja gerai prinokusių, bet standžių braškių;
- 2 gerai prinokę, bet ne pernelyg sultingi pomidorai;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- keli lapeliai šviežio baziliko;
- 2 valg. šaukšt. balzamiko acto;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- žiupsnis druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 kepaliukas šviesios itališko stiliaus duonos ar pranūziškas batonas, supjautytas riekelėmis;
- tepamo sūrio arba rikotos (nebūtina).
Gaminimas:
1. Orkaitėje ar sausoje keptuvėje trumpai pakepinkite duonos ar batono riekeles, kad paviršius taptų traškus, tačiau dar nevirstų džiūvėsėliais.
2. Į kuo mažesnį prikaistuvį supilkite balzamiko actą ir suberkite cukrų, Maišydami pakaitinkite kelias minutes, kol kiek sutirštės.
3. Braškes ir pomidorus supjaustykite panašaus dydžio kubeliais, suberkite į dubenį, pabarstykite druska, pipirais, sudėkite trintą česnaką ir išmaišykite.
4. Baziliko lapelius sudėkite vieną ant kito, susukite į tūbelę, o tada supjaustykite siaurutėmis juostelėmis. Sudėkite į braškių ir pomidorų mišinį.
5. Jei norite, patepkite paskrudintas riekeles tepamu sūriu ar rikota (tačiau to daryti nebūtina). Ant viršaus dėkite braškių-pomidorų ir pašlakstykite pagamintu balzamiko sirupu.
6. Tiekite nedelsdami!