Ingredientai:
- 2 nemaži jūriniai ešeriai arba 8–10 mažų ešeriukų (be galvų, išvalyti);
- 1 didelis poras;
- 2–3 morkos;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. sviesto;
- 0,5 arbat. šaukšt. maltos kalendros;
- druskos;
- baltųjų pipirų;
- kapotų šviežių petražolių.
Gaminimas:
1. Ešeriams nuskuskite žvynus, nukarpykite pelekus ir gerai nuplaukite.
2. Storadugnėje keptuvėje ar troškinimo inde įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą, dėkite riekelėmis pjaustytas morkas ir kelias minutes pakepinkite.
3. Sudėkite žiedeliais pjaustytus porus ir dar porą minučių pakepkite. Ant daržovių dėliokite mažus ešeriukus arba gabaliukais supjaustytus ešerius, pabarstykite malta kalendra, baltaisiais pipirais, druska, įdėkite kelias šakeles petražolių ir užpilkite verdančiu vandeniu (jis turi dengti daržoves, tačiau žuvis neturėtų mirkti skystyje).
4. Troškinkite ant mažos ugnies 15–20 min., arba kol žuvis bus išvirusi. Patiekiant dar apibarstykite kapotomis petražolėmis.