Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greita, skanu ir nebrangu: 3 užtepėlės su konservuotu tunu

Tunas – ryškaus skonio, puikios tekstūros žuvis, mėgstama daugelio. Jei šviežias tunas mūsuose valgomas rečiau, tai konservuotas panaudojamas ypač įvairiai: jis praverčia ruošiant sumuštinius, salotas, įvairius makaronų ar kruopų patiekalus.
Užtepėlė su tunu
Užtepėlė su tunu / Vida Press nuotr.

Kaip sako pranešime žiniasklaidai cituojama prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė, tunas – didžiulė žuvis, kuri gali užaugti net iki 250 kilogramų. Šios milžinės labiausiai paplitusios Indijos, Ramiajame bei Atlanto vandenynuose. Be to, jos pasižymi ypač didele naudingų medžiagų gausa.

Ekpertė pasakoja, kad šiuo metu Japonija yra didžiausia bet kokios rūšies paprastųjų tunų importuotoja pasaulyje. Tačiau ši žuvis itin pamėgta, pavyzdžiui, JAV, Ispanijoje ir Italijoje.

Tunas valgomas ne tik konservuotas, bet ir termiškai neapdorotas: iš šios žuvies gaminami įvairiausi tartarai, ceviche, sušiai, sašimiai ar dabar ypač išpopuliarėję japoniški ryžių, daržovių ir žalios žuvies dubenėliai.

V.Juodkazienė teigia, kad konservuotas tunas yra populiarus produktas Vakarų šalyse. Jei turite skardinę kokybiško konservuoto tuno, paruošti užkandžiui ar rimtam patiekalui nesugaišite daug laiko, o ir pastangų reikės nedaug.

Vida Press nuotr./Makaronų ir tuno apkepas
Vida Press nuotr./Makaronų ir tuno apkepas

Konservuotas tunas puikiai tinka įvairiausioms salotoms, sumuštiniams, jis taip pat mėgstamas ir kaip makaronų, picos pagardas, iš jo gaminami įvairiausi kotletai, o ypač populiarus konservuoto tuno patiekalas – įvairiausios užtepėlės.

Maisto ekspertė patiekia ir tris skirtingus tuno užtepėlių receptus.

Tuno užtepėlė su marinuotais agurkais ir majonezu

Ingredientai:

  • 1 skardinė konservuoto tuno;
  • 1 mažas svogūnas;
  • kelių marinuoti agurkai;
  • keli šaukšteliai majonezo;
  • 1/4 šaukštelio druskos;
  • 1/4 šaukštelio česnako miltelių;
  • 1/8 šaukštelio maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Pirmiausia nusausinkite skardinėje esantį tuną ir sudėkite jį į dubenėlį.

2. Susmulkinkite svogūną, agurkėlius ir viską suberkite į dubenėlį su tunu. Uždėkite kelis šaukštus majonezo, pagardinkite druska, pipirais ir česnakų milteliais, viską gerai išmaišykite. Jeigu mėgstate, užtepėlę papuošti galite krapais ar petražolėmis.

Vida Press nuotr./Užtepėlė su tunu
Vida Press nuotr./Užtepėlė su tunu

Itališka tuno užtepėlė

Ingredientai:

  • 1 skardinė konservuoto tuno;
  • ½ puodelio kambario temperatūros sviesto;
  • 3 šaukštai kaparėlių;
  • 1 šaukštas smulkintų plokščialapių petražolių;
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

Pirmiausia nusausinkite skardinėje esantį tuną, tuomet jį, kartu su visais kitais likusiais ingredientais, sudėkite į maisto trintuvą ir sumaišykite.

Vida Press nuotr./Užtepėlė su tunu
Vida Press nuotr./Užtepėlė su tunu

Užtepėlė su tunu ir kiaušiniais

Ingredientai:

  • 3 virti kiaušiniai;
  • 1 skardinė konservuoto tuno;
  • mėgstamo kietojo sūrio;
  • keli šaukštai majonezo;
  • žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

1. Pirmiausia nusausinkite skardinėje esantį tuną ir sudėkite jį į dubenėlį.

2. Į dubenį su tunu beriame susmulkintus kiaušinius, smulkiai tarkuotą sūrį, žiupsnelį druskos ir dedame kelis šaukštus majonezo. Viską gerai išmaišome.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs