Ingredientai:
- 0,5 svogūno, susmulkinto;
- 2 česnako skiltelės, sutrintos;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- didelis žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių arba 1–2 šaukštai patinkančio aštraus padažo;
- 1 stiklinė virtų ar konservuotų didelių baltųjų pupelių;
- 0,5 stiklinės perlinių kruopų, išmirkytų per naktį;
- 2–3 dideli lapinio kopūsto (kale) lapai arba pora saujų špinatų;
- didelis žiupsnis juodųjų pipirų;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 2 kiaušiniai;
- 500 ml daržovių arba vištienos sultinio.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai išvirkite išmirkytas perlines kruopas, kol bus dar gana standžios. Pašalinkite lapinio kopūsto (kale) kietuosius kotus ir gyslas, mums reikia tik minkštų lapelių. Kiaušinius išvirkite, kad trynys dar būtų skystas (jei norite, galite virti ir be lukšto).
2. Nemažame storadugniame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir pakepinkite, kol kiek suminkštės (neleiskite skrusti, maišykite). Dėkite sutrintą česnaką, pupeles, berkite aitriųjų paprikų dribsnius (arba pilkite aštrų padažą). Maišydami pakepinkite, kol pakvips, o pupelės ims vos vos skrusti.
3. Supilkite sultinį, suberkite jau išvirtas, nusunktas ir perplautas po šaltu vandeniu perlines kruopas. Berkite druskos, pipirų, pridenkite puodą, dar labiau sumažinkite kaitrą ir pavirkite 10 min.