„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Greita, skanu, maistinga: sriuba, įdarytos bulvės ir vištiena netikėtai

Maitintis įdomiai, skaniai ir, svarbiausia, laikantis sveikos mitybos principų galima visada. Ir, žinoma, pageidautina, kad į mūsų virtuvę neįsisuktų rutina. Štai 3 puikūs patiekalai, kurie net nedvelkia monotonija, išbandykite!
Rudeniška sriuba puodelyje
Rudeniška sriuba puodelyje / Vida Press nuotr.

Receptais dalijasi pranešime spaudai cituojamas prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos departamento direktorius Aidas Poleninas. Maisto gamybos ekspertas siūlo kelis nesudėtingus patiekalus, padėsiančius gauti naudingų maisto medžiagų ir nesugaišti daug laiko virtuvėje.

Trinta morkų, apelsinų ir imbierų sriuba

Ingredientai:

  • 500 g morkų;
  • 150 g bulvių;
  • 1 svogūnas;
  • 3 apelsinai;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus kepimui;
  • 750 ml daržovių sultinio;
  • 200 ml neriebaus kokosų pieno (galima naudoti ir neriebią grietinėlę);
  • 1 valg. šaukšt. tarkuoto imbiero;
  • druskos;
  • pipirų;
  • aitriosios paprikos miltelių;
  • sezamų sėklų.

Gaminimas:

1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį aliejuje. Pabaigoje į keptuvę įdėkite morkas, bulves.

2. Į puodą, kuriame bus verdama sriuba, sudėkite apkeptas daržoves, supilkite daržovių sultinį ir virkite apie 20 minučių.

3. Išspauskite apelsinų sultis, išimkite kuo daugiau minkštimo iš jų vidaus. Nutarkuokite vieno gerai nuplauto apelsino žievelę. Sudėkite viską į sriubą kartu su tarkuotu imbieru ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki tolygios masės.

4. Pagal skonį įdėkite druskos, pipirų, aitriosios paprikos. Įmaišykite kokosų pieną.

5. Keptuvėje lengvai paskrudinkite sezamų sėklas ir pabarstykite sriubą ją patiekdami.

Vida Press nuotr./Trinta morkų sriuba
Vida Press nuotr./Trinta morkų sriuba

Porais įdarytos bulvės

Ingredientai:

  • 400 g porų;
  • 4 didelės bulvės;
  • 2 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1,5 valg. šaukšt. miltų;
  • 75 ml daržovių sultinio;
  • 50 ml neriebios grietinėlės;
  • 40 g kedrinių pinijų;
  • čederio sūrio;
  • druskos;
  • pipirų;
  • šviežiai tarkuoto muskato.

Gaminimas:

1. Nuvalykite porus ir supjaustykite griežinėliais (ir baltąją, ir žaliąją dalis). Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 10 min.

2. Kitame inde ištirpinkite sviestą, įdėkite miltus ir išmaišykite. Įpilkite daržovių sultinį, verdant nuolat maišykite, kad miltai nesušoktų į gumulėlius. Galiausiai supilkite grietinėlę, paskaninkite druska, pipirais, muskatu. Sudėkite porus ir dar šiek tiek patroškinkite.

3. Pasūdytame vandenyje išvirkite bulves su lupenomis. Nepervirkite, ištraukite, vos tik suminkštės. Perpjaukite pusiau, šaukštu išskobkite vidų, paliekant apie 1 cm bulvės nuo kraštų.

4. Keptuvėje be riebalų paskrudinkite kedrines pinijas, sumaišykite jas su porų įdaru.

5. Įdarykite bulvių puseles porų troškiniu, viršų pabarstykite čederio sūriu.

6. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min., arba kol gražiai apskrus.

Vida Press nuotr./Įdarytos bulvės
Vida Press nuotr./Įdarytos bulvės

Viščiukas su šokoladu, čili ir paprikomis

Ingredientai:

  • 1 šviežias viščiukas, padalytas į atskiras dalis;
  • 4 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 1 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto;
  • 1 žalia saldžioji paprika;
  • 1 čili pipiras (dėti pagal skonį);
  • 800 g konservuotų pomidorų (arba 10–12 nuluptų šviežių pomidorų);
  • 30 g juodojo šokolado;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Viščiuko gabalus įtrinkite druska bei pipirais ir apkepinkite aliejuje, kol gražiai apskrus.

2. Išimkite vištieną, o tame pačiame inde pakepinkite svogūnus, kol taps permatomi. Įpilkite šlakelį raudonojo vyno acto, sudėkite smulkiai supjaustytas paprikas ir čili, konservuotus (arba nuluptus ir smulkiai supjaustytus šviežius) pomidorus, maišydami palaukite, kol užvirs.

3. Sutarkuokite šokoladą ir įmaišykite jį į troškinį. Pagardinkite druska ir pipirais.

4. Įdėkite atgal į indą vištieną, uždenkite ir lėtai troškinkite apie pusvalandį.

Vida Press nuotr./Vištiena su šokoladu
Vida Press nuotr./Vištiena su šokoladu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“