Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Greitai ir gardžiai vakarienei – vištienos tempura

Kol dar pro langą nežvilgčioja pavasaris, net ir vakare norisi sotesnio maisto, ypač jei pietūs buvo lengvi. Ką pasigaminti greitai ir skaniai? Siūlome idėją iš japoniškos virtuvės – išsikepti ką nors tempura tešloje. Tai gali būti daržovės, jūros gėrybės ar vištiena. Gerai, tebūnie šįsyk būtent vištiena!
Vištiena tempura tešloje
Vištienos tempura / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g vištų krūtinėlių filė,
  • patinkančių vištienos prieskonių.

tešlai:

  • 1 didelis kiaušinis,
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 stiklinė gazuoto mineralinio vandens;
  • 1,5–2 stiklinės kvietinių miltų.

kepimui:

  • aliejaus (pakeliančio aukštą kaitinimo temperatūrą);

patiekimui:

  • aštraus česnakinio, sojos ar saldžiarūgščio padažo, o gal visų, kad kiekvienas valgytojas pasirinktų.

Gaminimas:

1. Vištienos filė supjaustykite siauromis juostelėmis ir apibarstykite prieskoniais.

2. Puode gerai įkaitinkite aliejų.

3. Paruoškite tešlą: dubenyje sumaišykite miltus, druską, kiaušinį ir mineralinį vandenį. Nepermaišykite tešlos, svarbu tik, kad neliktų miltų gumuliukų.

4. Kiekvieną vištienos gabaliuką pamirkykite tešloje, kad tolygiai pasidengtų, o tada atsargiai dėkite į puodą su įkaitusiu aliejumi ir kepkite kelias minutes, kol pasidengs traškia auksine plutele.

5. Išgriebkite ir minutei sudėkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotų lėkščių, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekite su mėgstamu padažu ar padažais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos