Reikės:
- 500 g pakuotės gatavos trapios tešlos;
- 1 kiaušinio patepimui.
Įdarui:
- 900 g slyvų, išlukštentų ir supjaustytų stambiais griežinėliais;
- 140 g cukraus pudros ;
- šaukštelio maltų gvazdikėlių;
- 1 kupino valg. š. krakmolo.
Kremui:
- 4 kiaušinių trynių;
- 85 g cukraus pudros;
- 250 ml pieno;
- 250 ml riebios grietinėlės;
- 1 vanilės ankšties sėklų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C ir įdėkite į ją įkaitusią didelę kepimo skardą.
2. Sudėkite išdarinėtas slyvas, cukrų ir gvazdikėlius į keptuvę. Troškinkite, kol cukrus ištirps ir slyvos taps sultingos (8-10 min.). Sumaišykite krakmolą su trupučiu sulčių ir įmaišykite į slyvų masę. Maišydami virkite kelias minutes, kol sutirštės.
3. Kremui sumaišykite trynius ir cukrų. Pieną, grietinėlę ir vanilę kaitinkite keptuvėje, kol beveik užvirs, tada atsargiai supilkite į kiaušinių masę, nuolat plakdami. Masę supilkite į švarią keptuvę ir maišydami švelniai kaitinkite, kol sutirštės. Greitai atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą.
4. Du trečdalius tešlos iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Ja išklokite išardomą kepimo formą, palikdami tešlą šiek tiek išsikišti per kraštus. Ant tešlos sukrėskite slyvų masę.
5. Likusią tešlą iškočiokite maždaug 2,5 cm didesnę už indą ir uždenkite slyvas. Gerai užspauskite kraštus ir viršuje padarykite nedidelę skylutę. Aptepkite kiaušiniu ir pabarstykite cukrumi.
6. Kepimo formą su pyragu dėkite ant karštos kepimo skardos. Kepkite 25-30 min., kol paruduos, ir patiekite karštą su kremu arba ledais.
Skanaus!