Ingredientai:
- 350 g spanguolių (tinka ir šaldytos);
- 3 obuoliai, nulupti ir supjaustyti kubeliais;
- 1 apelsino nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys;
- gabaliukas šviežio imbiero, smulkiai sutarkuotas;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono;
- 0,5 arbat. šaukšt. maltų gvazdikėlių;
- 300 g cukraus.
Gaminimas:
1. Visus ingredientus, išskyrus cukrų, suberkite ir supilkite į nedidelį puodą, užvirkite, sumažinkite kaitrą iki mažiausios, uždenkite ir pakaitinkite 10 min.
2. Pradenkite puodą, suberkite cukrų, išmaišykite mediniu šaukštu ir jau neuždengę pakaitinkite dar 15 min.
3. Supilstykite džemą į sterilizuotus mažus stiklainėlius, atvėsus užsukite, gražiai papuoškite (pagaminkite etiketę, supakuokite ir pan.) ir turėsite puikią dovaną.