Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greitai paruošiami, paprasti kiaulienos kepsneliai

Kartais nesinori gaminti nieko įmantraus – tingisi, nėra laiko ar noro. Tada gelbsti paprasti produktai ir paprastas ruošimo būdas. Šie kepsneliai būtent tokie ir yra – paprasti, greitai pagaminami, pažįstamo skonio. Metas gaminti!
Kiaulienos kepsneliai
Kiaulienos kepsneliai / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

  • 500–600 g kiaulienos nugarinės ar sprandinės be kaulo;
  • 2–3 svogūnai;
  • 2–3 morkos;
  • 3 valg. šaukšt. neriebaus majonezo;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Kiaulieną supjaustykite 1–1,5 cm storio griežinėliais ir juos truputį pamuškite. Tada mėsą apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Keptuvėje mėsos gabaliukus apkepkite iš abiejų pusių.

2. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite. Morkas stambiai sutarkuokite, berkite šalia svogūnų ir dar pakepinkite, kol kiek suminkštės.

3. Į kepimo formą įpilkite šlakelį aliejaus, dėkite apkeptus kiaulienos gabalėlius. Ant mėsos dėkite sluoksnį apkeptų svogūnų ir morkų. Ant viršaus dėkite šiek tiek majonezo.

4. Dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min. Valgykite su mėgstamais priedais, nepamirškite ir šviežių salotų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?