Ingredientai:
- 500–600 g kiaulienos nugarinės ar sprandinės be kaulo;
- 2–3 svogūnai;
- 2–3 morkos;
- 3 valg. šaukšt. neriebaus majonezo;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Kiaulieną supjaustykite 1–1,5 cm storio griežinėliais ir juos truputį pamuškite. Tada mėsą apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Keptuvėje mėsos gabaliukus apkepkite iš abiejų pusių.
2. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite. Morkas stambiai sutarkuokite, berkite šalia svogūnų ir dar pakepinkite, kol kiek suminkštės.
3. Į kepimo formą įpilkite šlakelį aliejaus, dėkite apkeptus kiaulienos gabalėlius. Ant mėsos dėkite sluoksnį apkeptų svogūnų ir morkų. Ant viršaus dėkite šiek tiek majonezo.
4. Dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min. Valgykite su mėgstamais priedais, nepamirškite ir šviežių salotų!