Greitai, pigiai ir skaniai: tobulas patiekalas vakarienei

Vakarais norisi lengvesnio, tačiau sotaus ir šilto maisto. Žinoma, ir skanaus. Rudenį, kai visos daržovės šviežios, galima jomis mėgautis iki soties ir gaminti kasdien vis naujus patiekalus. Tačiau paragavę šio, norėsite jo kasdien. Taip, tai mūsų mėgstamos bulvės, pagardintos labai paprastais ingredientais. O įsigijus jų pigiau, ypač džiaugsis jūsų piniginė.
Orkaitėje keptos bulvės su sūriu
Orkaitėje keptos bulvės su sūriu / 123RF.com nuotr.

Orkaitėje keptos bulvės su sūriu

Reikės:

  • 4 didelių bulvių,
  • 4 valg. š. sviesto,
  • 150 g kietojo sūrio,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • žiupsnelio česnako miltelių,
  • prieskoninių žolelių – bazilikų, kmynų, čiobrelių, raudonosios saldžiosios paprikos.

Gaminimas:

Bulves labai kruopščiai nušveiskite šepetėliu. Nusausinkite ir supjaustykite riekelėmis kaip armonikėlę, neįpjaudami iki galo.

Į tarpelius tarp riekelių prikaišiokite smulkiais gabaliukais supjaustytą sviestą. Pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis, česnako milteliais, druska ir pipirais.

Dėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.

Išimkite iš orkaitės ir apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu. Dėkite į orkaitę dar 10 minučių.

Valgykite ir mėgaukitės! Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis