Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greitai vakarienei – traški ir gardi rytietiško stiliaus jautiena keptuvėje

Panorus greito mėsos patiekalo, daugelis dairosi į paukštieną, nes iškepti keptuvėje ją galima labai greitai. Tačiau jautiena, mėsa, iš kurios ruošiamas ilgai verdamas guliašas, kiti sodraus skonio patiekalai, irgi gali būti paruošta itin greitai. Siūlome ją kepti rytietišku stiliumi ir patiekti su ryžiais bei kapotais svogūnų laiškais. Tiesa, prieš tai mėsą reikės kiek pamarinuoti. Tačiau kol vyks šis procesas, galėsit užsiimti savais reikalais.
Traškūs jautienos gabaliukai keptuvėje
Traškūs jautienos gabaliukai keptuvėje / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 400–500 g jautienos išpjovos.

marinatui:

  • 3 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • 2 arbat. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
  • žiupsnis maltų baltųjų pipirų;
  • žiupsnis imbiero miltelių.

kepimui:

  • 4 skiltelės česnako, sutraiškytos;
  • nykščio dydžio šviežio imbiero gabaliukas, nuluptas ir sutarkuotas;
  • aitriųjų paprikų dribsnių;

padažui:

  • 5 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • 2 valg. šaukšt. ryžių acto;
  • 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 50 ml vandens;
  • 2 arbat. šaukšt. kukurūzų krakmolo.

patiekimui:

  • virtų ryžių;
  • kapotų svogūnų laiškų;
  • kepintų sezamų sėklų.

Gaminimas:

1. Jautienos nugarinę dėkite 30 min. į šaldymo kamerą, kai kiek sušals, išimkite ir aštriu peiliu supjaustykite plonais griežinėliais. Šaldymas ir reikalingas būtent tam, kad mėsą galėtumėte lengviau supjaustyti.

2. Sumaišykite dubenyje marinatui skirtus ingredientus, suberkite mėsos griežinėlius ir rankomis juos apvoliokite, kad gerai pasidengtų. Palikite 30 min. pasimarinuoti. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite padažo ingredientus ir atidėkite, kol prireiks.

3. Plačioje keptuvėje ant didelės kaitros įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir suberkite jautieną, kepinkite pamaišydami ir atskirdami vieną gabaliuką nuo kito, kol jie pasidengs plutele. Mėsą išimkite ir atidėkite, įpilkite į keptuvę dar kiek aliejaus ir suberkite česnaką bei imbierą, pakepinkite vos minutę, kol pakvips, neleiskite imti degti. Grąžinkite į keptuvę mėsą, įberkite aitriųjų paprikų dribsnių, išmaišykite, supilkite padažą, vėl gerai išmaišykite ir pakaitinkite, kol padažas ims tirštėti.

4. Tiekite mėsos gabaliukus su virtais ryžiais, pabarstykite kapotais svogūnų laiškais ir pakepintomis sezamų sėklomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos