Greitas bulvių ir moliūgų apkepas

Bulvių apkepas – vienas nuostabiausių lietuviškų bulvinių patiekalų. Tačiau ar žinojote, kad jį galima paįvairinti, tarkime, pagardinti moliūgu? Tai kviečiame ir išbandyti tokį receptuką!
Bulvių ir moliūgų apkepas
Bulvių ir moliūgų apkepas / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 400 g moliūgo,
  • 4 didelių bulvių,
  • 2 g didelių svogūnų,
  • 2 kiaušinių,
  • 4 valg. š. miltų,
  • 200 g tarkuoto Parmezano,
  • 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
  • 1 žiupsnelio druskos,
  • 2 valg. š. sviesto kepti ir skardai patepti.

Gaminimas:

  1. Moliūgą ir nuskustas bulves sutarkuokite stambia (burokine) tarka.

  2. Svogūnus nulupkite supjaustykite, apkepkite svieste ir supilkite į tarkuotų bulvių ir moliūgų masę.

  3. Kiaušinius išplakite ir supilkite į masę, suberkite miltus, pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite. Išmaišykite.

  4. Kepimo indą ištepkite sviestu ir sukrėskite masę.

  5. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20–30 minučių. Kai apkepas bus jau beveik iškepęs, apiberkite jo viršų parmezano sūriu ir dar kelias minutes pakepkite, kol sūris išsilydys. Patiekite su mėgstamu padažu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų