Ingredientai (2 asm.):
- 2 vidutinio dydžio bulvės;
- 1 baklažanas;
- 2 dideli, kuo mažiau sultingi pomidorai;
- 150 g fetos sūrio;
- žiupsnis džiovinto ar šviežio raudonėlio;
- žiupsnis druskos;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių.
Gaminimas:
1. Bulves, pomidorus ir baklažanus supjaustykite panašaus storio – maždaug 5 mm – griežinėliais. Fetą sutrupinkite.
2. Nedidelę kepimo formą pašlakstykite alyvuogių aliejumi, tada išklokite bulvių griežinėliais – jų sunaudokite pusę. Pabarstykite druska. Tada klokite pomidorų griežinėlius (vėlgi pusę), šiuos pabarstykite trupinta feta bei raudonėliais. Ant pomidorų klokite baklažanus, pašlakstykite aliejumi ir pabarstykite druskos. Kiekvieną sluoksnį darsyk pakartokite, viršus turi būti baklažanų.
3. Viršutinį baklažanų sluoksnį dar pašlakstykite aliejumi, o tada pabarstykite trupiniais.
4. Dėkite kepimo formą su apkepu į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40–45 min., kol visos daržovės bus iškepę, o viršus gražiai skrustelėjęs.
5. Leiskite kelias minutes pravėsti ir ragaukite.