Ingredientai:
- 500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos, 15 min. iki gaminimo išimtos iš šaldymo kameros;
- 3 rūgštoki tvirti obuoliai, nulupti ir supjaustyti kubeliais;
- 50 g paprasto arba rudojo cukraus (ir dar šiek tiek viršui pabarstyti);
- didelis žiupsnis malto cinamono;
- 2 valg. šaukšt. pieno.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai pasiruoškite įdarą: obuolių kubelius vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Plačią skardą išklokite kepimo popieriumi.
3. Ant lygaus šiek tiek miltuoto paviršiaus tešlą padalinkite maždaug į 6x15–16 cm dydžio stačiakampius. Ant vienos stačiakampio pusės dėkite po šaukštą įdaro, kita puse apgaubkite, apspaudykite kraštus (geriausiai – šakute).
4. Kai suformuosite pyragėlius, dėkite juos ant skardos, o tada naudodami itin aštrų peiliuką (tinka ir skutimosi peiliukas, jei tokių dar turite), suraižykite pyragėlių viršų padarydami groteles. Patepkite visus juos pienu, o tada pabarstykite likusiu cukrumi.
5. Kepkite apie 20 min., kol viršus bus gražiai rudas. Leiskite kiek atvėsti ir ragaukite. Skaniausi šie kepinukai tą pačią dieną, bet valgomi dar ir kitą.