Prieššventinėje TV laidoje „La Maistas“ virtuvės šefas Tomas Rimydis dalijasi įdomiu ir nesudėtingu receptu – jis pagamino suktinį su jautiena, sūriu ir daržovėmis, kuriam naudojama šaldytą sluoksniuota tešla.
Jei turite reikiamų produktų, gal išbandysite ir jūs?
Šaldytos tešlos suktinis su mėsa ir daržovėmis
Ingredientai:
- 300 g šaldytos sluoksniuotos tešlos;
- 200 g jautienos;
- 100 g mėlynųjų kopūstų arba kitokių daržovių;
- 100 g mėgstamo sūrio;
- 1 kiaušinis;
- prieskonių: druskos, pipirų, peletrūno (nebūtinai).
Gaminimas:
1. Sluoksniuota tešla išklojama ant kepimo kepimo popieriaus.
2. Jautiena pakepinama keptuvėje, orkaitėje ar griliuje (arba galima naudoti nesuvalgytos mėsos likučius).
3. Kopūstas smulkiai supjaustomas.
4. Mėsa, daržovės ir sūris klojami ant tešlos.
5. Pagal skonį pagardinama druska, pipirais, peletrūnais. Tuomet viskas susukama į ritinį. Kraštai užlankstomi, o viršus aptepamas plaktu kiaušiniu.
6. Kepama apie 15-20 minučių iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.