Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greitasis Žolinės valgiaraštis: pasiūlymai visavalgiams ir vegetarams

Net jei paskutinę minutę susigriebėte, jog Žolinės proga verta pasiruošti šį tą ypatingo, visai nebūtina bėgti į parduotuvę jau užmarinuoto šašlyko ar kokiame nors ceche paruošto torto. Puikūs patiekalai gali gimti ir jūsų virtuvėje, neinvestuojant į juos pernelyg daug laiko.
Vegetariškas ir mėsiškas patiekalai
Vegetariškas ir mėsiškas patiekalai / Vida Press nuotr.

Rimtieji patiekalai visavalgiams:

Medumi glazūruota vištiena
Receptas: Medumi glazūruota vištienos filė
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 23
Receptas
Ingredientai
Vištienos filė: 300.00 g (2 gabaliukų po 150 g)
Aliejus: 1.00 valg. š. (neutralaus, skirto kepimui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (sutrinta)
Medus: 3.00 valg. š. (skysto)
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Sojos padažas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Vištienos filė supjaustykite juostelėmis, kiekvieną gabaliuką padalinant į 3-4 dalis. Sudėkite vištieną į dubenėlį, apliekite aliejumi, suberkite pertrintą česnaką, pagardinkite druska, pipirais ir gerai sumaišykite. Leiskite marinuotis bent 15 min.

2 Ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite keptuvę, be papildomų reibalų, sudėkite vištienos juosteles, kepkite jas po maždaug 3-4 minutes, iš kiekvienos pusės, kol iškeps, perdėkite į lėkštę ir pridenkite, kad neatvėstų.

3 Į keptuvę supilkite medų, balzamiko actą ir sojos padažą, virinkite apie minutę, kol padažas sutirštės, tada sudėkite apkeptus vištienos gabaliukus, kaitinkite juos vartydami apie minutę, kol visiškai pasidengs padažu.

4. Mėgaukitės nedelsdami, apibarstę sausoje keptuvėje iki aukso spalvos pakepinę sezamų sėklas.

Suskleisti
Kepta žuvis su pomidorais
Receptas: Kepta žuvis su pomidorais ir žolelių padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 9
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 300.00 g (2 gabaliukai po 150 g, pvz., lašišos)
Pomidorai: 8.00 vnt. (3 geltoni slyviniai ir 5 vyšniniai)
Petražolės: 2.00 vnt. (šakelės)
Kalendros: 2.00 vnt. (šakelės)
Mėtos: 2.00 vnt. (šakelės)
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Druska: 2.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Pirmiausia, iš smulkintų žolelių, žaliosios citrinos sulčių, dviejų šaukštų alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų paruoškite marinatą žuviai (šaukštą jo atsidėkite). Žuvies gabaliukus marinate laikykite apie 15–20 minučių.

2. Pakepkite žuvį ant grilio, keptuvėje arba orkaitėje. Šefas ją kepė ant grilio po 3–4 minutes iš abiejų pusių.

3. Iškeptą žuvį patiekite su šviežiais pomidorais ir atsidėtuoju marinatu. Užberkite šiek tiek druskos ir pipirų, papuoškite žalumynais.

Suskleisti
Mėsos pyragas iš Australijos
Receptas: Mėsos pyragas iš Australijos
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 6
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (smulkiai supjaustyto)
Jautienos sultinys: 2.00 puodelis
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 0.50 arbat. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Krakmolas: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (išplakto)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių karščio. Kol ji kais, keptuvėje iki rudumo ant aliejaus pakepinkite jautieną su svogūnais. Įpilkite sultinį, įdėkite pomidorų pastą, Vorčesterio padažą, prieskonius. Užvirinkite ir uždengę palaikykite ant mažos ugnies apie 10 minučių. Krakmolą išmaišykite ketvirtadalyje puodelio vandens iki tyrės konsistencijos. Supilkite į mėsos mišinį ir išmaišykite.

2. Kepimo formą išklokite tešlos lakštais, suminkykite tarpus, kad neliktų plyšelių ir kraštuose pakaktų tešlos „uždaryti“ mėsos įdarą.

3. Įdėkite įdarą, jį išlyginkite ir uždenkite tešla iš viršaus, kad pyrage neliktų plyšių. Jungimosi vietas gerai sulipdykite.

4. Pyrago paviršiuje šakute išdurkite skylučių ir pašaukite pyragą į orkaitę.

5. Po 15 minučių pyragą išimkite, aptepkite viršų plaktu kiaušiniu ir pašaukite pyragą dar 20 minučių į orkaitę 180 laipsnių temperatūroje. Jei reikia, kepkite ir ilgiau – kol tešla apskrus iki aukso spalvos.

6. Pyragą pjaukite gabalėliais ir patiekite su daržovių salotomis.

Suskleisti
Smulkintos vštienos filė kukuliai trškinti grietiėlėje su čiobreliais, morkų patale
Receptas: Vištienos filė kukuliai troškinti grietinėlėje su čiobreliais, morkų patale
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 10
Receptas
Ingredientai
Vištienos filė: 450.00 g (smulkintos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji raudonoji)
Morkos: 3.00 vnt. (didelės)
Sviestas: 50.00 g
Grietinėlė: 200.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Batonas: 2.00 vnt. (riekės)
Čiobreliai: 20.00 g (šviežių, bet jei neturite, tiks ir džiovinti)
Druska: 0.50 arbat. š.
Pipirai: 3.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į vištienos filė įmuškite kiaušinius, sudėkite porą batono riekelių, druskos, pipirų, čiobrelių lapelių, kubeliais pjaustytos paprikos ir pusę svogūno. Gerai išminkykite.

2. Kitą pusę svogūno smulkiai supjaustykite, apkepkite svieste, o kai jis suminkštės, dėkite ilgomis juostelėmis pjaustytą morką, įpilkite šlakelį vandens ir troškinkite apie 10 min. Sudėkite čiobrelių šakeles ir maišant po truputį pilkite grietinėlę. Įberkite pipirų, druskos, sudėkite kukulius.

3. Užvirus troškinkite ant mažos ugnies 15–20 minučių. Kukulius patiekite kartu su troškintomis morkų juostelėmis.

Suskleisti
Žemoje temperatūroje kepta lašiša
Receptas: Žemoje temperatūroje kepta lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 41
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 600.00 g
Bulvės: 500.00 g
Žirniai: 200.00 g (švieži arba šaldyti)
Krapai: 2.00 arbat. š. (kapotų)
Laiškiniai česnakai: 1.00 ryšel. (smulkiai pjaustytų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtųjų; padažui)
Vyno actas: 2.00 valg. š. (baltojo arba baltojo balzaminio acto, citrinos sulčių; padažui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia imame kambario temperatūros lašišos filė be odos (galima imti ir tiesiai iš šaldytuvo, be abejo, tada teks kiek ilgiau kepti). Lengvai apibarstome druska. Ir paliekame pastovėti bent jau 20 min.

2. Įkaitiname orkaitę iki 55 laipsnių. Kepimo indą lengvai patepame alyvuogių aliejumi, taip pat aliejumi ištepame ir lašišos filė. Kepame apie 25–30 minučių. Pirmą kartą kepant susilaikykite nuo noro padidinti temperatūrą. Aš žinau, kokios mintys jūsų galvoj – taigi orkaitėj nieko nevyksta, ji vos šilta ir ta žuvis taip jau tikrai niekada neiškeps! Bet turėkite kantrybės ir palaukite tas 25 minutes. Tada pasižiūrėkite, kas ten darosi. Atsargiai su šakute paknebinėkite žuvį. Žuvis turi būti flaky, t.y. turi lengvai skirtis sluoksniais. Jei žuvis dar žaloka, tuomet dar šiek tiek pakepkite.

3. Garnyrui galite rinktis ką tik norite, bet man labiausiai patinka su bulvių koše(ir daug sviesto) arba su žirnelių piurė, arba su saliero šaknies piurė.

4. Jei su taip iškepta lašiša gaminsite salotas, tiesą sakant, apie jas net nelabai yra ką rašyti: tai – mažos bulvės, išvirtos su lupena, nuplikyti žalieji žirneliai (žiemą imame šaldytus), švieži krapai ir laiškinis česnakas (kadangi rasti jo pas mus – sėkmės dalykas, tai jo gali ir nebūti), na ir lašiša, iškepta anksčiau aprašytu būdu.

5. Pagaminkite padažą sumaišydami visus jam skirtus ingredientus. Paragaujame, ar ko netrūksta – gal norisi daugiau acto, gal druskos, gal garstyčių. Na, pasireguliuojame pagal savo skonį. 6. Viską sumaišome ir sėdame valgyti. Skanaus!

Suskleisti
Maltinukai su keptomis daržovėmis
Receptas: Kalakutienos maltinukai su cukinija
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 55
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 500.00 g (maltos liesos, standžios)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nulupta ir sutarkuota burokine tarka)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Mėtos: 1.00 sauja (nebūtinai)
Kalendros: 1.00 sauja
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (malto)
Druska: 1.50 arbat. š. (1 maltunukams ir 0,5 padažui)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (ir dar žiupsnis padažui)
Kajeno pipirai: 0.50 arbat. š. (maltų; nebūtinai)
Saulėgrąžų aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Jogurtas: 300.00 ml (labai tinka graikiškas; padažui)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š. (padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (sutraiškyta; padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Maltas žagrenis (sumac): 1.00 arbat. š. (padažui; nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite padažą į dubenį sudėję ir gerai išmaišę visus jam skirtus ingredientus. Padėkite į šaldytuvą, kol prireiks.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite kalakutieną, kiaušinį, cukiniją, visus prieskonius, smulkiai kapotus žalumynus bei druską. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius plokščius maltinukus (iš viso apie 18-20).

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite maltinukus iš abiejų pusių iki auksiškos spalvos – tam užteks apie 4-6 min, ne ilgiau. Nepersistenkite su aliejumi – jo į keptuvę pilkite nedaug, maltinukai neturi jame plaukioti.

5. Atsargiai perkelkite maltinukus į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pabaikite kepti orkaitėje – tai užtruks dar apie 15-18 min.

6. Patiekite karštus ar kambario temperatūros su padažu ir lengvomis salotomis ir /ar ryžiais.

Suskleisti
Kepta lašiša su daržovėmis
Receptas: Lašiša su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 75
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 400.00 g
Špinatai: 1.00 sauja
Morkos: 2.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 vnt. (šakelė)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 sauja (vyšninių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Į folijos lapą užlenktais kraštais dėkite saujelę špinatų, žiedais pjaustytą mėlynąjį svogūną, juostelėmis pjaustytas morkas, apelsino riekeles ir ant viršaus – lašišos filė gabalėlį oda į apačią.

2. Pagardinkite kepimui paruoštą patiekalą druska, pipirais, citrina, uždėkite čiobrelio šakelę.

3. Iš šonų dar sudėliokite po eilutę pjaustytų cukinijų, uždėkite kekę pomidoriukų. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, dėkite į iki 180C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 min.

Suskleisti

Užkandžiai ir rimtieji patiekalai vegetarams:

Vegetariškas „Piemenėlių pyragas“
Receptas: Vegetariškas „Piemenėlių pyragas“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 25
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (didelis)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Pipirai: 0.30 arbat. š.
Svogūnai: 0.50 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Salierų stiebai: 1.00 vnt.
Šparagai: 7.00 vnt.
Lęšiai: 1.00 st. (konservuotų ar iš anksto išsivirtų)
Čiobreliai: 0.50 arbat. š. (džiovintų)
Kaip gaminti

1. Išvirkite visą kalafioro galvą dideliame puode vandens su trupučiu druskos. Kalafioras turi būti minkštas, tačiau nepradėjęs byrėti. Kai išvirs, išimkite ir dėkite į lėkštę, kad atvėstų ir apdžiūtų.

2. Kai kalafioras atvės, suskaidykite jį žiedynais, dėkite juos į dubenį, įpilkite 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Įberkite šiek tiek druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, kad masė nebūtų prėska.

3. Svogūną nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais, morką taip pat nuskuskite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Nuplaukite saliero stiebą, smidrus ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

4. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir supilkite susmulkintas daržoves, maišydami pakepinkite, kol daržovės kiek suminkštės – apie 10–12 min. Supilkite nusunktus lęšius, čiobrelius, paprikos miltelius, didelį žiupsnį druskos. Išmaišykite.

5. Į didelį keraminį ar stiklinį kepimo indą (arba mažus indelius) dėkite pakepintas daržoves ir tolygiai paskleiskite ant dugno. Ant daržovių paskleiskite kalafiorų masę, kiek palyginkite paviršių. Jei norite, paviršių galite pabarstyti trupučiu tarkuoto mėgstamo sūrio.

6. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 min, paskutines kelias minutes galite įjungti grilio kepimo režimą, kad paviršius kiek paskrustų. Valgykite dar šiltą.

Pastaba: jei „Piemenėlių pyragas“ su kalafiorų mase jums neatrodo itin patraukli idėja, galite kepti ir su bulvių koše. Jei ją ruošdami nenaudosite nei pieno, nei sviesto, vis tiek galėsite didžiuotis veganiška šio patiekalo versija.

Suskleisti
Pyragas su feta, pomidorais ir alyvuogėmis
Receptas: Nesaldus pyragas su feta, pomidorais ir alyvuogėmis
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 19
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Fetos sūris: 180.00 g
Pomidorai: 180.00 g (vyšninių)
Alyvuogės: 100.00 g (juodųjų be kauliukų)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite 180 C. 

2. Miltus suberkite į dubenėlį, sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir džiovintu raudonėliu. Supilkite lengvai plaktus kiaušinius, jogurtą ir aliejų. Išmaišykite mediniu šaukštu.

3. Fetos sūrį supjaustykite kubeliais, vyšninius pomidorus padalinkite į keturias dalis, o alyvuoges perpjaukite pusiau. Suberkite viską į tešlą ir sumaišykite.

4. Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite paruoštą tešlą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-55 min. Mano forma yra 30x10cm dydžio, bet naudokite tokią, kokią turite, tik jei forma kiek trumpesnė ir platesnė, pyragą kepkite bent 55 minutes.

5. Atvėsinkite, supjaustykite ir mėgaukitės.

Suskleisti
Žiedinių kopūstų pyragas
Receptas: Žiedinių kopūstų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 36
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (apie 450 g svorio)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (vidutinis)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Rozmarinai: 0.50 valg. š. (šviežiai kapoto)
Kiaušiniai: 7.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Bazilikai: 15.00 g (šviežių supjaustytų)
Miltai: 120.00 g
Kepimo milteliai: 1.50 arbat. š.
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Kietasis sūris: 150.00 g (Parmezano ar Džiugo, tarkuoto)
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š.
Juodgrūdė: 1.00 arbat. š. (jei neturite, nedėkite, galite pakeisti tokiu pat kiekiu papildomo sezamo)
Kaip gaminti

1. Žiedinį kopūstą išskirstome žiedynais. Sudedame į pasūdytą verdantį vandenį. Verdame apie 15 min. – žiedinis kopūstas turi būti minkštas. Nukošiame vandenį ir paliekame nuvarvėti kiaurasamtyje.

2. Nulupame svogūną, atpjauname kelis 5 mm storumo griežinėlius ir juos išskaidome. Atidedame juos į šoną. Likusį svogūną susmulkiname. Kartu su rozmarinu ant vidutinės ugnies pakepiname aliejuje, iki suminkštės. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.

3. Į didelį dubenį sudedame kepintus svogūnus, įmušame kiaušinius, suberiame druską, sumetame baziliko lapelius ir viską gerai išmaišome šluotele. Tuomet atskirai permaišome miltus, kepimo miltelius ir ciberžolę, viską suberiame į kiaušinio plakinį. Ir vėl gerai išmaišome. Įmaišome tarkuotą sūrį. Tuomet sudedame ir atsargiai sumaišome žiedinius kopūstus.

4. Sviestu ištepame 24 cm formą, jos šonus apibarstome sezamais ir juodgrūde. Supilame tešlą į kepimo formą, išlyginame paviršių, ant paviršiaus išdėliojame svogūnų žiedus.

5. Kepame 200 °C laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Ištraukiame ir leidžiame pyragui pailsėti 20 min.

Suskleisti
Varškės-špinatų pyragas
Receptas: Varškės-špinatų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 25
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt. (supjaustyto kubeliais)
Sviestas: 2.00 valg. š. (kepimui)
Špinatai: 300.00 g
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Varškė: 400.00 g (birios)
Kietasis sūris: 50.00 g (tarkuoto)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlos aptepimui)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite svogūną, kol pasidarys skaidrus. Tuomet sudėkite špinatų lapelius ir pakepinkite viską keletą minučių. Špinatų kiekis sumažės trigubai. Įberkite šiek tiek muskato riešuto. Palikite atvėsti.

2. Į dubenį suberkite varškę, tarkuotą kietą sūrį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Viską išmaišykite. Tuomet sudėkite atvėsusius špinatus su svogūnais. Viską gerai permaišykite.

3. Bemielės tešlos lakštus šiek tiek pakočiokite. Vieną lakštą dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Sudėkite įdarą, ant viršaus uždėkite kitą tešlos lakštą, kraštus gražiai užlankstykite, pyragą patepkite kiaušinio plakiniu, peiliu padarykite kelias įpjovas.

4. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 45-60 min. Pyragas turi gražiai paruduoti.

Suskleisti
Vegetariškos Cezario salotos
Receptas: Vegetariškos Cezario salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 18
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 2.00 vnt. (trumpavaisiai)
Pomidorai: 8.00 vnt. (labai tinka įvairių rūšių, pvz., vyšniniai, juodieji ir geltonieji)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė)
Duona: 1.00 riekės (baltos)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 vnt. (šakelė; padažui)
Majonezas: 3.00 valg. š. (padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Parmezano sūris: 40.00 g (sutarkuoto padažui, bet pasilikite šiek tiek jo užbarstyti ant salotų)
Kaip gaminti

1. Suplėšytus salotų lapus pamerkite į dubenį su vandeniu, kuriame yra 5–6 ledo kubeliai – taip salotos bus traškios ir gaivios.

2. Supjaustykite pomidorus ir agurkus.

3. Supjaustę duonos riekelę kubeliais, paskrudinkite ją keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus ant silpnos ugnies.

4. Padažą salotoms ruoškite trintuvėje sumaišę majonezą, sūrį, česnaką ir petražoles.

5. Ištraukę salotas iš vandens jas nusausinkite ir išdėliokite lėkštėje kartu su kitomis daržovėmis.

6. Apšlakstykite viską padažu ir apibarstykite parmezano sūriu.

Suskleisti
Burokėlių rizotas
Receptas: Burokėlių rizotas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.3 / 20
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 3.00 vnt. (maži)
Druska: 200.00 g (burokėlių kepimui)
Vištienos sultinys: 250.00 ml
Sviestas: 30.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (mažas, smulkiai supjaustytas)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkiai supjaustyta)
Čiobreliai: 5.00 vnt. (šakelių lapeliai)
Ryžiai: 100.00 g (specialių rizotui)
Vynas: 50.00 ml (sauso baltojo)
Ožkų pieno sūris: 3.00 valg. š. (šviežio)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Į kepimo indą įberkite 3–4 cm druskos sluoksnį. Įdėkite burokėlius ir kepkite apie 50–60 minučių, arba kol iškepa. Atvėsinkite, nulupkite odelę. Vieną burokėlį supjaustykite kubeliais, o kitus susmulkinkite iki vientisos masės virtuviniu kombainu.

2. Užvirinkite vištienos sultinį ir palikite jį virti ant pačios mažiausios ugnies.

3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite svogūnus, česnaką ir čiobrelius. Kepkite 2–3 minutes, kol daržovės pasidarys permatomos. Suberkite ryžius, maišydami kepkite apie 3 minutes. Supilkite baltąjį vyną ir palaukite, kol jis beveik išgaruos. Nepamirškite vis pamaišyti.

4. Tuomet įpilkite samtį sultinio, periodiškai vis maišykite. Kai sultinio jau beveik nelieka, įpilkite dar vieną samtį ir t.t. Virkite apie 20 minučių, kol ryžiai išverda. Ryžiai turi būti al dente, t.y. šiek tiek kietoki.

5. Kai ryžiai jau bus beveik išvirę, įpilkite paskutinį samtį sultinio, sudėkite burokėlių masę ir dar šiek tiek pavirkite. Galiausiai sudėkite ožkos sūrį ir išmaišykite. Ir palikite rizotą šiek tiek „pailsėti“, kad susigulėtų visi skoniai.

6. Dėkite į lėkštes, apibarstykite burokėlių kubeliais ir papuoškite šviežiais čiobreliais.

Suskleisti
Nematomas cukinijų pyragas
Receptas: Nesaldus cukinijų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.3 / 28
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 800.00 g
Miltai: 80.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kuminai: 0.50 arbat. š. (malto; galima pakeisti kario milteliais arba 6 mėtos lapeliais, smulkiai sukapotais)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 25.00 g (tirpinto)
Pienas: 100.00 ml
Sūris: 3.00 valg. š. (tarkuoto sendinto)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

2. Nemažame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, kuminą (arba karį, arba smulkintas mėtas).

3. Kiaušinius lengvai išplakite šakute ir sumaišykite su miltų mišiniu, supilkite tirpintą sviestą ir pieną.

4. Cukinijas supjaustykite labai plonais griežinėliais, tam geriausiai tiks pjaustyklė, vadinama mandolina. Po truputį dėkite cukinijų griežinėlius į tešlą ir atsargiai sumaišykite, kad kiekvienas gabaliukas pasidengtų tešla.

5. Kvadratinę kepimo formą, (25 x 25 cm ar panašią) išklokite kepimo popieriumi, supilkite paruoštą tešlą, išlyginkite šaukštu, kad cukinijos gražiai sugultų ir apiberkite sendintu sūriu.

6. Kepkite įkaitusioje orkaitėje apie 45 min., kol paviršius parusvės ir sukietės.

7. Mėgaukitės lengvai šiltu arba šaltu. Man šis pyragas labai patinka su jogurtiniu padažu. O jį gaminu taip: į natūralų jogurtą (geriausiai graikišką, įspaudžiu truputį česnako, įberiu druskos, pipirų ir padažas paruoštas.

Suskleisti

Desertai:

Keptas desertas su persikais
Receptas: Smėlinis persikų desertas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.50 st. (viršui)
Pekaninių karijų riešutai: 1.00 sauja (viršui; bet galima ir nedėti)
Cukrus: 1.00 st. (perpus viršui ir apačiai)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (arba „Turbinado“)
Druska: 0.50 arbat. š. (viršui ir dar žiupsnis apačiai)
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š. (viršui)
Sviestas: 110.00 g (ištirpinto; viršui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (viršui)
Persikai: 2.00 kg (apačiai)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š. (apačiai)
Kukurūzų miltai: 3.00 valg. š. (apačiai)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (apačiai)
Cinamonas: 0.50 arbat. š. (apačiai)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir 10–12 min. pakepinkite ant skardos paskleistus riešutus (jei juos naudosite). Kai paskrus, atvėsinkite.

2. Dabar pagaminkite deserto viršų. Į elektrinį kombainą dėkite riešutus ir sumalkite iki rupių miltų. Berkite miltus, abiejų rūšių cukrų, druską, kepimo miltelius. Labai trumpam įjunkite aparatą, tik kad produktai susimaišytų.

3. Perdėkite mišinį į didelį dubenį, supilkite sviestą ir vanilės ekstraktą. Pamaišykite, kol susidarys drėgni gumuliukai, ir padėkite šaltai, kol paruošite persikus.

4. Perpjaukite persikus pusiau, išimkite kaulus ir supjaustykite kubeliais. Imkite stačiakampio formos kepimo indą (tinka keraminis ar stiklinis), supilkite persikus, apibarstykite cukrumi, kukurūzų miltais, cinamonu, muskatu, druska, supilkite citrinos sultis, lengvai permaišykite ir paskirstykite vienodu sluoksniu ant kepimo formos dugno.

5. Išimkite viršui skirtą jau pagamintą mišinį iš šaldytuvo ir padenkite juo persikus. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol viršus taps rusvai auksinis.

6. Šiek tiek atvėsinkite prieš patiekdami su, pavyzdžiui, vaniliniais ledais. Rojus žemėje!

Suskleisti
Margi keksiukai
Receptas: Margi šokolado-varškės keksiukai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 114
Receptas
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 80.00 g
Varškė: 150.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.

2. Pieną užvirinkite, nukelkite ugnies, suberkite kubeliais laužytą šokoladą, leiskite ištirpti ir atvėsti.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi. Įmaišykite vieną kiaušinį, šokoladinį pieną ir tirpintą sviestą.

4. Varškę išsukite su cukrumi ir antruoju kiaušiniu. Pagardinkite šaukšteliu vanilės ir žiupsneliu druskos.

5. Į keksiukų formeles dėkite truputį šokoladinės tešlos, gerą šaukštą varškės, uždenkite dar trupučiu šokoladinės tešlos.

6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Suskleisti
Kepami bananai
Receptas: Grilyje kepti bananai su maskarponės kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 10
Receptas
Ingredientai
Bananai: 8.00 g (nedideli)
Cukraus pudra: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Romas: 1.00 valg. š. (jei neturite, nenaudokite, tačiau su romu desertas kyla į visiškai kitą lygmenį)
Kaip gaminti

1. Vidutinio dydžio dubenėlyje sumaišykite cukraus pudrą, cinamoną ir romą, sudėkite ir maskarponės sūrį, labai gerai viską išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą, kol bus paruošti bananai.

2. Nenuluptus bananus dėkite ant grilio ir kepkite ant intensyvios ugnies 8–12 min. Geriau, jei kepant neatsitrauktumėte nuo ugnies ir bananus nuolat vartytumėte. Jie bus iškepę, kai visa žievė pajuos ir jausite, jog bananas viduje suminkštėjo.

3. Patiekite bananus lėkštėje nenuluptus, tik gerokai įpjovę odą (kad matytųsi iškepęs vaisius) ir uždėję po didelį šaukštą kremo.

Pasiūlymas Nr. 1: Jei norite daugiau skonio, vos tik bananams iškepus, kol dar karšti, prapjaukite žievę ir ant minkštimo uždėkite smulkinto juodojo šokolado – tegul jis išsilydo. O tada patiekite, kaip aprašyta anksčiau.

Pasiūlymas Nr. 2: Jei neturite maskarponės sūrio, galite patiekti bananus su ledais, nebus taip subtilu ir netikėta, tačiau derinys taip pat išeis puikus.

Suskleisti
Pyragėliai su ananasais
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su ananasais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Ananasai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs)
Sviestas: 4.00 valg. š. (minkšto)
Medus: 4.00 valg. š. (skysto)
Kaip gaminti

1. Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir palikite pastovėti apie 20 min, kol kiek atšils, kad taptų paslankesnė.

2. Paruoškite 8 apvalius ananaso gabalėlius: vaisių nulupkite, supjaustykite maždaug 5–7 mm storio griežinėliais, aštriu mažu peiliuku išpjaukite vidurį.

3. Tešlos stačiakampius pjaukite pusiau, kad gautumėte kvadratus ir išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kiekvieną jų švelniai patepkite sviestu – vienam kvadratui naudokite apie 1/2 arbat. šaukštelio. Tada ant sviestu patepto tešlos kvardato dėkite ananaso žiedą (jei norite, galite apipjaustyti tešlos kraštus, kad gautumėte apskritimą – tačiau tai estetikos reikalas, skonis nepakis).

4. Dėkite skardą į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol tešlos krašteliai taps auksiniai – apie 15–20 min.

5. Vos tik ištrauksite iš orkaitės, patepkite dar karštus ananasus medumi.

6. Jei norite, šiuos pyragėlius galite papuošti mėtomis ar dar šiltus patiekti su ledais. Valgykite tą pačią dieną, kitą jie nebebus tokie skanūs.

Suskleisti
Nektarinų desertas
Receptas: Paprastas, bet gardus nektarinų desertas su kokosų pienu
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 3
Receptas
Ingredientai
Nektarinai: 6.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Rudasis cukrus: 3.00 arbat. š.
Kokosų pienas: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Perpjaukite nektarinus per pusę. Šaukšteliu išskobkite kauliuką ir kaulavietes. Suplakite kiaušinį su cukrumi ir kokosų pienu. Plakite kol cukrus ištirps.

2. Į išskobtas kaulavietes šaukštu sklidinai įpilkite plakinio. Sudėkite nektarinų puseles į garintuvą ir kaitinkite virš garų 5–10 minučių.

3. Nuėmę nektarinus nuo karščio palaukite, kol atvės.

Suskleisti
Kakavinis varškės pyragas
Receptas: Kakavinis pyragas su varškės įdaru
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.0 / 77
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 220.00 g (120 g sviesto arba kepiniams skirto margarino tešlai ir 100 g sviesto (kambario temperatūros) įdarui)
Cukrus: 200.00 g (po 100 g tešlai ir įdarui)
Miltai: 1.50 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (po vieną tešai ir įdarui)
Kakava: 2.00 valg. š. (kokybiškos nesaldintos)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (nubrauktas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Varškė: 500.00 g (pusriebės)
Krakmolas: 2.00 valg. š. (bulvių)
Vanilinis cukrus: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite tešlą. Jai skirtą sviestą ar margariną išlydykite ir supilkite į nemažą dubenį. Kol riebalai dar šiltoki, berkite kakavą, cukrų, gerai išmaišykite ir atvėsinkite. Kai mišinys bus atvėsęs, muškite kiaušinį ir vėl išmaišykite.

2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius, o tada berkite į skystą mišinį. Suminkykite vidutinio kietumo tešlą, įvyniokite ją į maistinę plėvelę ir porai valandų dėkite į šaldytuvą.

3. Pagaminkite įdarą. Varškę labai kruopščiai ištrinkite dideliame dubenyje arba pertrinkite per sietelį. Kitame dubenyje iki purumo išsukite sviestą, o tada dėkite jį, kiaušinį ir paprastą ir vanilinį cukrų į pertrintą varškę ir gerai išsukite. Galiausiai suberkite krakmolą ir darsyk išmaišykite.

4. Stačiakampę ar kvadratinę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.

5. Iš šaldytuvo išimite tešlą ir padalykite į dvi dalis – viena tebūnie kiek didesnė. Imkite šią didesniąją dalį ir burokine tarka tarkuokite ją tiesiai į skardą. Kai sutarkuosite, švelniai palyginkite, kad gautumėte apatinį pyrago sluoksnį. Tarkuojant labai svarbu pernelyg negniaužyti tešlos rankomis, kad ji neimtų šilti ir lipti prie tarkos.

6. Ant pyrago pagrindo dėkite varškę ir išlyginkite ją iki vienodo storio sluoksnio. Ant jo tarkuokite likusią tešlą ir vėl sulyginkite paviršių.

7. Dėkite formą su pyragu į orkaitę ir kepkite apie 40 min. Iškepusį išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti. Jei norite šiek tiek egzotikos, į varškę galite įmaišyti smulkiai pjaustytų džiovintų spanguolių ar apelsinų cukatų.

 

Suskleisti
Kepinti migdolai
Receptas: Kepinti migdolai su medumi ir sezamu
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.1 / 17
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 300.00 g
Medus: 3.00 valg. š. (skysto)
Druska: 0.50 arbat. š.
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

Berkite migdolus į kepimo popieriumi išklotą skardą, dėkite į įkaitintą orkaitę ir pakepinkite apie 10 min., porąsyk pamaišydami. Išimkite skardą iš orkaitės, pilkite migdolus į dubenį ir liekite ant jų medų, o tada labai gerai išmaišykite, kad šis tolygiai riešutus padengtų. Tada suberkite druską ir grąžinkite riešutus į skardą bei kepkite dar 4-5 min.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai