Ingredientai (2–3 asm.):
- 400 g bulvių, geriau panašaus dydžio, nedidelių, verdant nesukrentančių;
- 2 gabaliukai (iš viso 300–400 g) karštai rūkytos lašišos;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1/4 citrinos (išspaustų sulčių) arba 1 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- ryšelis šviežių krapų.
Gaminimas:
1. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir nusunkite.
2. Krapus smulkiai sukapokite, suberkite į dubenėlį, į jį pilkite ir aliejų bei citrinos sultis (arba baltojo vyno actą).
2. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Vidutinio dydžio kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
3. Išdėliokite bulves ant skardos, pašlakstykite aliejaus ir krapų mišiniu (šiek tiek jo pasilikite), pabarstykite pipirais ir dėkite į orkaitę 15 min., – bulvės turi skrustelėti.
4. Ištraukite skardą su bulvėmis iš orkaitės, dėkite ant viršaus lašišos gabalėlius, pašlakstykite juos pasiliktuoju krapų ir aliejaus mišiniu. Dėkite į orkaitę dar 7–10 min., tegul lašiša kiek sušyla.