Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Greitiems pietums ar vakarienei: apkeptos bulvės su rūkyta lašiša ir krapais

Bulvės, lašiša ir krapai – puikiai derantis trejetas, kurio improvizacijų yra ne viena. Šį kartą siūlome itin įdomią variaciją – bulves išverdame, o tada trumpai apkepame orkaitėje tuo pačiu pašildydami rūkytą lašišą, galiausiai derinį vainikuojame krapais.
Lašiša, bulvės ir krapai
Lašiša, bulvės ir krapai / Vida Press nuotr.

Ingredientai (2–3 asm.):

  • 400 g bulvių, geriau panašaus dydžio, nedidelių, verdant nesukrentančių;
  • 2 gabaliukai (iš viso 300–400 g) karštai rūkytos lašišos;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1/4 citrinos (išspaustų sulčių) arba 1 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • ryšelis šviežių krapų.
Vida Press nuotr./Lašiša, bulvės ir krapai
Vida Press nuotr./Lašiša, bulvės ir krapai

Gaminimas:

1. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir nusunkite.

2. Krapus smulkiai sukapokite, suberkite į dubenėlį, į jį pilkite ir aliejų bei citrinos sultis (arba baltojo vyno actą).

2. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Vidutinio dydžio kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

3. Išdėliokite bulves ant skardos, pašlakstykite aliejaus ir krapų mišiniu (šiek tiek jo pasilikite), pabarstykite pipirais ir dėkite į orkaitę 15 min., – bulvės turi skrustelėti.

4. Ištraukite skardą su bulvėmis iš orkaitės, dėkite ant viršaus lašišos gabalėlius, pašlakstykite juos pasiliktuoju krapų ir aliejaus mišiniu. Dėkite į orkaitę dar 7–10 min., tegul lašiša kiek sušyla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas