Jeigu esate žmogus, kuris karts nuo karto mėgstate suleisti dantis į mėsainį ar kebabą, šie du receptai – kaip tik jums! Išnaudokite likusį vasaros laiką grilinant ir skanaujant, kad atėjus šaltam rudeniui nebūtų ko gailėtis.
Taigi, griebiame ingredientus ir čirškiname!
JAUTIENOS MĖSAINIAI
Reikės:
- 4 mėsainių bandelės,
- 600 g jautienos faršo,
- svogūnas,
- skiltele česnako,
- 2 riekelės batono,
- 4 šaukštai pieno,
- kiaušinis,
- šaukštelis garstyčių,
- 2 šaukštai tarkuoto parmezano,
- pagal skonį druskos ir juodųjų pipirų,
- 4 griežinėliai brandinto sūrio,
- 2 pomidorai,
- 4 marinuoti agurkai,
- 4 salotų lapai,
- raudonasis svogūnas,
- 4 šaukštai majonezo.
Batono riekeles išmirkykite piene. Dubenyje suplakite kiaušinį, sudėkite smulkintus svogūnus, išspauskite česnaką, sukrėskite garstyčias, suberkite tarkuotą sūrį, sudėkite batoną ir faršą, pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išminkykite.
Drėgnomis rankomis suformuokite keturis vienodo dydžio paplotėlius. Kepsninės groteles patepkite aliejumi, kad mėsa nepriliptų. Kepkite maltinius ant vidutinės kaitros maždaug 3 min., nejudinkite, kol neištekės mėsos sultys. Apverskite ir kepkite dar 4–6 min., tik neperkepkite. Sudėkite paplotėlius į pašildytą lėkštę, uždenkite.
Supjaustykite daržoves griežinėliais. Perpjaukite pusiau bandeles ir trumpai paskrudinkite ant grotelių. Užtepkite ant bandelės majonezo, dėkite jautienos paplotėlį, ant viršaus griežinėlį sūrio, salotos lapą ir daržovių, užvožkite kita bandelės pusele.
KALAKUTIENOS KEBABAI
Reikės:
- 300 g kalakutų šlaunelių mėsos,
- 400 g maltos kalakutienos filė,
- svogūnas,
- 4 skiltelės česnako,
- šaukštelis džiovintų čiobrelių,
- šaukštelis kuminų,
- kiaušinis,
- 2 šaukštai smulkiai supjaustytų kalendrų,
- šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių, druskos ir juodųjų pipirų,
- aliejaus kepsninei patepti.
Sumalkite mėsą. Kuo smulkiau supjaustykite svogūną. Česnako skilteles sutraiškykite ir kartu su čiobreliais, žalumynais, svogūnais bei kuminais sudėkite į mėsą. Įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Labai gerai išminkykite masę.
Iš masės suformuokite maždaug 16 neilgų dešrelių. Jas uždenkite maistine plėvele ir 20–30 minučių palaikykite šaldytuve.
Kol dešrelės šąla, pamerkite į šaltą vandenį 16 medinių iešmelių. Atsargiai suverkite dešreles ant iešmelių. Sutepkite kepsninės groteles aliejumi. Ant grotelių sudėkite kebabus ir vartydama kepkite 15 minučių. Patiekite su šviežių daržovių salotomis.
SKANAUS!