Lietiniai blynai su šoninės ir taledžo sūrio įdaru
Ingredientai:
blynams:
- 500 ml pieno;
- 250 g miltų;
- 3 kiaušiniai;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis maltų juodųjų pipirų;
- sviesto arba aliejaus kepimui.
įdarui:
- 200 g plonai pjaustytos šalto rūkymo šoninės;
- 200 g itališko taledžo sūrio;
- saujelė tarkuoto parmezano sūrio;
- žiupsnelis persilado prieskonių.
Gaminimas:
1. Dubenyje išplakti kiaušinius, supilti pieną, išmaišyti ir suberti miltus. Šluotele viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Įberti druskos, pipirų ir permaišyti.
2. Blynus kepti įkaitintoje ir sviestu arba aliejumi išteptoje keptuvėje ant vidutinės kaitros.
3. Iškepusius blynus įdaryti sūrio ir šoninės riekelėmis. Sulankstyti į trikampes „kišenėles“ ir išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pabarstyti persilado prieskoniais ir gausiai užberti parmezano sūrio.
4. Kepti apie 10 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol išsilydis sūris ir blynai gražiai apskrus.
Juodojo šokolado pyragėlis „Lava Cake“su avietiniais ledais
Ingredientai:
pyragėliui:
- 120 g juodojo šokolado;
- 110 g sviesto;
- 4 kambario temperatūros kiaušiniai;
- 80 g cukraus;
-
50 g miltų;
-
sauja šaldytų aviečių.
ledams:
- 500 g šaldytų aviečių;
- 500 g grietinėlės;
- 3 valg. šaukšt. cukraus pudros.
- 50 g pasiflorų tyrės.
Gaminimas:
1. Prikaistuvyje išlydyti sviestą, nukelti nuo kaitros ir suberti į jį šokoladą. Maišyti, kol šokoladas ištirps.
2. Elektriniu plakikliu išplakti kiaušinius kartu su cukrumi iki purios masės. Nenutraukti plakimo ir po truputį supilti šokolado masę. Tada suberti miltus ir išplakti iki vientisos blizgios masės. Leisti gautai masei bent valandą pailsėti šaldytuve.
3. Sudėti į konditerinį maišelį ir ja užpildyti keksiukų formelės iki vidurio. Tada įdėti po dvi šaldytas avietes ir jas vėl uždengti šokoladine mase. Kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 9-10 minučių.
4. Šaldytas avietes sudėti į elektrinį smulkintuvą ir sumalti. Įberti cukraus pudros ir viską permalti. Malimo metu po truputį supilti grietinėlę ir pasiflorų tyrę. Viską sumalti iki vientisos masės.
5. Iškepusius pyragėlius patiekti karštus su ledais.