Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greitukai Naujųjų šventei: lavašo suktinukai, tortilijos, mišrainės ir kiti užkandžiai

Priešingai nei šeimyniškos Kalėdos, Naujųjų sutikimo šventė triukšmingesnė, dinamiškesnė. Skaniai užkandus jau reikia bėgti į balkoną ar terasą gėrėtis fejerverkais, kam nors šauna į galvą mintis važiuoti prie pagrindinės miesto eglės... Todėl tikrai verta paruošti užkandžių, kurie pasotins ir ilgiau išbus ant stalo, nei greit atvėstantis karštas patiekalas. Štai daugybė puikių receptų!
Užkandžiai Naujųjų metų vaarienės stalui
Užkandžiai Naujųjų metų vaarienės stalui / Vida Press nuotr.
Baklažano suktinukai
Receptas: Baklažano suktinukai su sūrio įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 27
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis)
Kreminė varškė: 300.00 g
Fetos sūris: 150.00 g
Saulėje džiovinti pomidorai: 1.00 vnt. (indelis konservuotų aliejuje)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Krapai: 5.00 vnt. (šakelės)
Druska: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite išilgai per visą ilgį, sudėkite į pasūdytą vandenį ir palikite maždaug 10 minučių. Vėliau išimkite ir nusausinkite.

2. Baklažano juosteles apkepinkite iš abiejų pusių ir sudėkite ant popierinių rankšluosčių.

3. Varškę sumaišykite su feta, išspauskite česnako pagal skonį ir sudėkite smulkiai supjaustytus džiovintus pomidorus, krapus ir viską gerai išmaišykite. Paruoštą masę įsukite į keptas baklažano juosteles.

Suskleisti
Baltojo pelėsinio sūrio užkandis
Receptas: Baltojo pelėsinio sūrio užkandis
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.1 / 42
Receptas
Ingredientai
Baltojo pelėsio sūris: 2.00 vnt. (po 150 gramų)
Rozmarinai: 4.00 vnt. (šakelės šviežio)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sūrius išpakuojame ir dedame ant kepimo popieriaus. Sūrių viršų patepame aliejumi, užbarstome supjaustytais česnakais ir rozmarinais. Kepame apie 15–20 minučių. Patiekiame karštą su džiūvėsiais arba duonos lazdelėmis.

Suskleisti
Sūrio rutuliukai
Receptas: Kepti sūrio rutuliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 88
Receptas
Ingredientai
Sūris: 500.00 g
Aliejus: 500.00 ml
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 300.00 g
Druska: 0.30 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Sūrį sutarkuokite tarka, sudėkite į dubenį ir įmuškite kiaušinius, įberkite druskos bei viską išplakite.

2. Įberkite šiek tiek miltų ir pamaišykite. Likusius miltus berkite palengva, kol gausite kibią, bet lipnią tešlą. Tuomet rankas sudrėkinkite šlakeliu vandens ir iš paruoštos masės formuokite nedidelius rutuliukus.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite suformuotus rutuliukus. Kepkite kelias minutes, kol gražiai apskrus. Jei norite, kad jie viduje būtų minkšti, kepkite iki tamsios spalvos.

4. Iškeptus sūrio rutuliukus išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinių rankšluosčių nusausinimui. Paruoštus sudėkite į iškylos krepšelį.

Suskleisti
Humusas su sūria granola ir šviežiomis daržovėmis
Receptas: Humusas su sūria granola ir šviežiomis daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.1 / 8
Receptas
Ingredientai
Avinžirniai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų)
Tahini pasta: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (nedidelės)
Citrinos: 1.00 vnt. (išspaustos sultys)
Kuminai: 0.50 arbat. š. (malto)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Avižiniai dribsniai: 60.00 g (vidutinio dydžio)
Bolivinės balandos (kynva): 20.00 g (spragintos)
Moliūgo sėklos: 20.00 g
Pistacijos: 80.00 g
Kiaušinio baltymas: 1.00 vnt.
Kokosų aliejus: 1.00 valg. š.
Granatas: 0.50 g (sėklų)
Daržovės: 400.00 g (įvairių: šparagų,morkų,agurkų, ropių, ridikėlių ir kitokių)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 150 C. Dideliame inde sumaišykite pistacijas, avižinius dribsnius, spragintą kynvą, susmulkintas džiovintas spanguoles ir moliūgo sėklas. Kitame dubenėlyje lengvai išplakite kiaušinio baltymą ir sumaišykite su šaukštu kokosų aliejaus. Supilkite į sausus ingredientus, gerai išmaišykite ir dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

2. Kepkite apie 20 minučių. Leiskite atvėsti (sandariame indelyje galite laikyti mėnesį);

3. Gaminame humusą: nusunkiame avinžirnius, pasilikdami skystį, kurio prireiks vėliau reguliuojant humuso tirštumą. Sudedame avinžirnius, tahini pastą, česnako skilteles, kuminą į elektrinį virtuvės kombainą, išspaudžiame citriną, įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, šiek tiek druskos, pipirų ir viską sutriname iki vientisos masės. Jeigu rodosi per tiršta, tuomet pilame skysčio, kuriame buvo konservuoti avinžirniai, tol kol gausime norimą konsistenciją.

4. Dedame į lėkštę humuso, apšlakstome alyvuogių aliejumi, beriame granolos ir granato sėklų. Valgome su šviežiomis daržovėmis.

Suskleisti
Lašišos ir varškės užkandis
Receptas: Lašiša ir varškė lavaše
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 106
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 4.00 vnt. (nedideli)
Lašiša: 300.00 g (rūkytų lašišų filė)
Varškė: 150.00 g (grūdėtos)
Varškės sūris: 150.00 g (riebaus)
Krienai: 1.00 arbat. š. (jei mėgstate aštriai, galite dėti ir daugiau)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sulčių)
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (po žiupsnelį džiovintų ir šviežių lapelių)
Salotos: 200.00 g (po saujelę įvairių salotų lapelių)
Morkos: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Lašišų filė supjaustykite gabalėliais ir apšlakstykite citrinos ir apelsino sulčių mišiniu.

2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, sumaišykite su gerai nuvarvinta grūdėta varške, pasūdykite, pagardinkite pipirais, džiovintais bazilikais, pagal skonį krėskite krienų ir viską gerai išmaišykite.

3. Grietinėlę elektriniu plakikliu išplakite iki standžios masės ir įmaišykite į varškės masę labai atsargiai – ji turi būti puri.

4. Lavašus lengvai pašildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, užklokite salotų lapeliais, tada į vidų dėkite lašišos gabalėlį, krėskite varškės kremo, lavašus susukite, apačią užlankstykite kaip vokelį ir papuoškite bazilikų lapeliais bei morkų šiaudeliais.

Suskleisti
Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
Receptas: Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.3 / 167
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Krabų lazdelės: 100.00 g
Lašiša: 50.00 g (sūdytos)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Krapai: 1.00 sauja (kapotų)
Petražolės: 1.00 sauja (kapotų)
Lavašas: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Kietai išvirkite ir atvėsinkite kiaušinį.
  2. Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles ir sūdytą lašišą, sutarkuokite virtą kiaušinį, sukrėskite majonezą, pagardinkite kapotais krapais arba petražolėmis ir atsargiai išmaišykite.
  3. Paklokite ant stalo lavašo lakštą, ištepkite įdaru, susukite į ritinėlį, suvyniokite į plėvelę ar foliją ir bent porą valandų palaikykite šaltai.
  4. Supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais ir patiekite kaip užkandį.
Suskleisti
Lavašo traškučiai
Receptas: Lavašo traškučiai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 82
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Majonezas: 1.00 vnt.
Sūris: 200.00 g (kietas brandintas)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 2.00 arbat. š.
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Lavašo lakštą plonai aptepkite majonezu, žirklėmis sukarpykite trikampėliais.
  2. Smulkiai sutarkuokite kietą brandintą sūrį.
  3. Dalį lavašo gabalėlių pabarstykite kmynais, kitus sezamais, dar kitus – tarkuotu sūriu arba prieskoninėmis žolelėmis. Jei mėgstate aštriai, į šaukštą majonezo išspauskite skiltelę česnako, aptepkite šiuo padažu lavašą.
  4. Skardos dugną išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite lavašo trikampėlius, kepkite 210°C temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Suskleisti
Aromatingi lavašų suktinukai su rikota
Receptas: Aromatingi lavašų suktinukai su rikota
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 53
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt. (didelis)
Rikotos sūris: 200.00 g
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Česnakai: 2.00 skiltelės (nebūtina)
Pesto padažas: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 sauja (šviežių šakelių)
Kaip gaminti
  1. Dubenyje sumaišykite rikotą, parmezaną, trintus česnakus, pesto padažą ir smulkintas šviežių bazilikų šakeles.
  2. Lavašą padalykite į keturis ar šešis vienodo dydžio gabalėlius, kad pavyktų susukti suktinukus.
  3. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite rikotos sūrio įdaro ir susukite suktinuką.
  4. Suktinukus dėkite į orkaitę ant grotelių arba į aliejumi išteptą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol pradės skrusti (maždaug apie 20 min.)
Lavašų užkandį patiekite apibarstytą šviežiais žalumynais. Tinka su įvairiomis daržovėmis, padažais
Suskleisti
Lavašo suktinukai su avokadų sviestu ir saliamiu
Receptas: Lavašo suktinukai su avokadų sviestu ir saliamiu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 53
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs)
Salotos: 1.00 sauja (mėgstamų)
Agurkai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Saliamis: 200.00 g (arba kitos mėgstamos rūkytos dešros)
Kaip gaminti
  1. Avokadą nulupkite, padalinkite į kelias dalis ir suberkite į elektrinį smulkintuvą. Taip pat suberkite smulkintą česnaką, supilkite citrinų sultis, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išplakite iki vientisos masės.  
  2. Avokadų sviestu ištepkite lavašą. Ant viršaus dėkite sluoksnį salotų, tada plonais šiaudeliais supjaustyto saliamio (gali būti ir kitokia mėgstama rūkyta dešra), galiausiai šiaudeliais supjaustytų paprikų ir agurko.
  3. Susukite lavašą į ritinėlį ir suraikykite vienodo dydžio gabalėliais.
Suskleisti
Tortilija su vištiena ir dzadzikio padažu
Receptas: Tortilija su vištiena ir dzadzikio padažu
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 48
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g ((krūtinėlės filė))
Česnakai: 5.00 skiltelės ((3 skiltelės vištienai, 2 – padažui))
Citrinos: 1.00 vnt. ((vienos citrinos žievelės ir pusės citrinos sulčių – vištienai; padažui – 2 valg. š. sulčių ))
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 arbat. š. ((aštrios rūkytos paprikos))
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. ((džiovinto))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Agurkai: 3.00 vnt. ((trumpavaisiai, padažui))
Mėtos: 1.00 sauja ((5 lapeliai))
Jogurtas: 400.00 g ((Graikiško, padažui))
Tortilija: 6.00 vnt.
Kaip gaminti

Vištiena

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Iš vienos krūtinėlės pusės išeina maždaug 4 juostelės (pernelyg plonai nepjaustykite, kad kepant neišsausėtų).
  2. Vištienos krūtinėlę sumaišykite su smulkintu česnaku, nutarkuota citrinos žievele, citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi ir prieskoniais.
  3. Palikite marinuotis bent 20 min. arba iki 24 val.
  4. Vištieną kepkite keptuvėje po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir vidus iškeps.

Papildoma idėja: vištieną galite marinuoti sudėję į šaldymo maišelį. Visų pirma sandaru, antra neužima daug vietos šaldytuve bei labai patogu pasiimti į iškylą. 

Dzadzikio padažas

  1. Agurkus sutarkuokite tarka. Užberkite žiupsnį druskos, šiek tiek pamaišykite ir palikite pastovėti 5 min. Iš pastovėjusių agurkų išspauskite sultis. Tai galite padaryti rankomis arba sudėjus į marlę. Sultis išpilkite, jų neprireiks.
  2. Į dubenėlį sudėkite agurkus, smulkiai supjaustytą česnaką, susmulkintus mėtų lapelius, citrinos sultis, prieskonius ir jogurtą. Viską išmaišykite. Laikykite šaltai iki patiekimo.

Patiekimas

  1. Pašildykite tortilijas.
  2. Lėkštėje patiekite supjaustytas daržoves ir supjaustytą keptą vištieną.
  3. Komplektuokite tortiliją: įsidėkite daržovių (pomidorų, agurkų, salotų, svogūnų), vištienos ir dzadzikio padažo. Viską suvyniokite ir valgykite.

Ką dar patiekti šalia? Ridikėlius, įvairias žoleles, salotų lapus, fetos sūrį... ir viską, ką mėgstate.

Receptą rasite čia.

Suskleisti
Tortilijų apkepas
Receptas: Tortilijų apkepas
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
4.1 / 25
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (maltos - pagal poreikį)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (aštrių - pagal poreikį)
Kukurūzai: 1.00 vnt. (konservuotų - pagal poreikį)
Pupelės: 1.00 vnt. (pomidorų padaže - pagal poreikį)
Tortilija: 1.00 vnt. (pakuotė - pagal poreikį)
Grietinė: 2.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (pagal poreikį)
Sūris: 1.00 vnt. (pakuotė lydyto - pagal poreikį)
Fermentinis sūris: (tarkuoto) 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Maltą vištieną pakepinkite su aštriais prieskoniais, pupelėmis pomidorų padaže ir konservuotais kukurūzais.
  2. Įdaro pridėkite į kepimo formoje išdėliotas tortilijas.
  3. Ant viršaus uždėkite po kelis šaukštus grietinės (ji prie aštrios mėsos labai tinka) ir įspauskite pomidorų padažo.
  4. Mėsytę apdenkite lydyto sūrelio lapeliais ir sulenkite kraštelius, viską „uždarykite“.
  5. Užbarstykite gerą saują tarkuoto fermentinio sūrio ir pašaukite į karštą orkaitę.
  6. Kepkite apie pusvalandį.
Nuotrauka iš g-blogas.lt/Ruošiame tortilijų apkepą
Nuotrauka iš g-blogas.lt/Ruošiame tortilijų apkepą
 
Nuotrauka iš g-blogas.lt/Ruošiame tortilijų apkepą
Nuotrauka iš g-blogas.lt/Ruošiame tortilijų apkepą

 

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Tortilijų traškučių užkandis su sūrio kremu
Receptas: Tortilijų traškučių užkandis su sūrio kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 31
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 8.00 vnt.
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Fetos sūris: 150.00 g
Grietinėlė: 50.00 ml
Majonezas: 50.00 ml
Jogurtas: 50.00 ml (natūralaus)
Česnakai: 1.00 skiltelės (pagal poreikį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (žolelių)
Aliejus: 5.00 ml (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Tortilijas supjaustykite lygiais trikampėliais (kaip picą). Iš abiejų pusių ištrinkite aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apibarstykite žolelėmis bei plonu sluoksneliu tarkuoto parmezano.
  2. Tortilijas kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol taps traškios (apie 15 min). Jei skubate, galite nusipirkti jau paruoštų tortilijų traškučių.
  3. Susmulkintą sūrį su mėlynuoju pelėsiu, fetą, grietinėlę, majonezą, jogurtą, saldžiųjų ir aitriųjų paprikų miltelius, trintą česnaką, druską berkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės. Prieš patiekdami palaikykite apie pusvalandį šaldytuve.  
Suskleisti
Tortiljos su kumpiu ir daržovėmis
Receptas: Tortilijos su kumpiu ir daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 53
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 336.00 g
Kumpis: 400.00 g (karštai rūkytas kiaulienos)
Varškės sūris: 200.00 g (tepamas varškės sūrelis)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė)
Morkos: 150.00 g (virtos)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Šparaginės pupelės: 150.00 g (konservuotos)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Tortiljas supjaustykite maždaug 8 cm pločio juostomis, kiekvieną patepkite varškės sūreliu.

2. Ant kiekvienos juostos dėkite kelis nuplautus ir kruopščiai popieriniu rankšluosčiu nusausintus salotų lapus, kumpio griežinį, kelias iš marinato išgriebtas ir gerai nuvarvintas šparagines pupeles.

3. Dėkite kubeliais pjaustytų pomidorų ir virtų morkų. Viršų apibarstykite šviežiomis smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis.

4. Daržoves kiek prispauskite delnu, tortiljas susukite į ritinėlius ir susmeikite mediniais smeigtukais. Palikite kelioms valandoms pastovėti.

Kulinaro patarimai:

• Jei po ranka turite konservuotų vaisių, jais galite pakeisti recepte nurodytas daržoves. Dėl pikantiškumo tokias tortilijas galite pagardinti ir sausoje keptuvėje skrudintomis migdolų drožlėmis.

• Jei tortilijas ruošite iš vakaro, tvirtai susukite į maistinę plėvelę (neapdžius, produktai geriau sulips, patiekalas bus minkštesnis) ir tik tada dėkite į šaldytuvą.

Suskleisti
Vištienos tortilija
Receptas: Vištienos tortilija
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 18
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Tortilija: 1.00 vnt. (pakuotė pvz. „Santa Maria Original soft tortilla“)
Prieskonių mišinys „Santa Maria crispy chicken bites spice mix“ 1.00 žiupsnelis
Saldžiarūgštis padažas 50.00 g
Majonezas: 50.00 g („Vilniaus“ pikantiškas padažas)
Salotos: 1.00 vnt. („Pekino“ ir paprastos)
Pomidorai: 200.00 g (vyšniniai)
Agurkai: 1.00 vnt.
Sūris: 200.00 g
Kaip gaminti

1. Vištieną paruoškite taip, kaip nurodyta ant prieskonių mišinio pakelio.

2. Svogūną, salotas, pomidoriukus ir agurką supjaustykite kuo smulkiau, sūrį sutarkuokite. Paruoštą vištieną galite susmulkinti dantuotu peiliu, sudėjus ją į dubenėlį.

2. Į tortilijas viską sudėkite jūsų pasirinktomis proporcijomis ir ant viršaus užpilkite padažus.

3. Į vidurį dėkite įdarą, paliekant tarpą nuo vieno krašto (apačios). Viską sudėjus pirmiausia užlenkite apačią, tada šonus.

Patiekalą galima šildyti mikrobangų krosnelėje, kuri turi griliaus funkciją, tačiau nešildykite ilgiau nei 30 sekundžių, nes tada tortilija ir salotos suskystės ir praras formą.

Suskleisti
Tortilijos su kumpiu
Receptas: Tortilijos su kumpiu
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 81
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 6.00 vnt.
Kumpis: 400.00 g (šaltai rūkyto)
Salotos: 1.00 vnt. (pusė „Ledkalnio“ salotos)
Sūris: 1.00 vnt. (indelis natūralaus skonio tepamojo varškės sūrelio su pievagrybiais)
Pomidorai: 3.00 vnt. (didesni)
Obuoliai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Obuolį nulupkite, sutarkuokite, sumaišykite su tepamuoju sūreliu, jei reikia, pasūdykite.

2. Kumpį supjaustykite plonais griežinėliais. Salotas nuplaukite ir labai gerai nusausinkite.

3. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, tada nulupkite odelę ir supjaustykite plonais griežinėliais.

4. Ant pašildytų tortilijų tepkite sūrelio su obuoliais, tada klokite po kelis lapus salotų,  dėkite kumpio ir pomidorų.

5. Tortilijas  susukite, perpjaukite per pusę, kad būtų patogiau valgyti, ir patiekite.

Suskleisti
Tortilijos su krevetėmis
Receptas: Tortilijos su krevetėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.7 / 24
Receptas
Ingredientai
Kukurūzų paplotėliai 4.00 vnt.
Krevetės: 200.00 g (šviežių lukštentų arba šaldytų)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (baltasis)
Pomidorai: 2.00 vnt. (minkšti, gerai prinokę)
Avokadai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Salotos: 2.00 vnt. (keli lapeliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Saulėje džiovintų pomidorų padažas 1.00 valg. š.
Vynuogių kauliukų aliejus 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Aitriąją papriką išvalykite, susmulkinkite. Česnakus nulupkite, susmulkinkite.

2. Nedidelėje keptuvėje užkaitinkite aliejų, pakepinkite česnakus ir papriką, tada viską pasūdykite, sukrėskite saulėje džiovintų pomidorų padažą ir sumeskite krevetes. Maišydama jas pakepinkite, kol dailiai apskrus ir apsivels prieskoniais.

3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.

4. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.

5. Salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, sumaišykite su avokadais, pomidorais, svogūnais, kapotais žalumynais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir apšlakstykite vynuogių kauliukų aliejumi.

6. Ant pašildytų paplotėlių krėskite po šauktą traškių salotų ir dėkite krevečių.

Plačiau skaitykite: Idėjos meksikietiškam vakarėliui

Suskleisti
Tortilijų traškučiai
Receptas: Tortilijų traškučiai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.1 / 52
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 3.00 vnt. (lakštai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 puodelis (1/4)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Aliejų sumaišykite su pomidorų padažu, druska ir prieskoniais.
  2. Mišiniu, naudodami konditerinį teptuką, gausiai ištepkite tortilijas.
  3. Žirklėmis jas padalinkite į daug trikampėlių ir dėliokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  4. Pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 5–10 minučių, kol apskrus.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Sūrio lazdelės
Receptas: Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 67
Receptas
Ingredientai
Parmezano sūris: 160.00 g (smulkiai tarkuoto; galite naudoti lietuvišką atitikmenį – „Džiugo“ sūrį ar itališką parmidžaną. Pastarąjį dėl pikantiškesnio skonio pabandykite maišyti su dalimi pekorino sūrio)
Česnako milteliai: 0.50 arbat. š. (galite keisti 2 skiltelėmis česnako, tik jis labiau jausis ir sunkiau pasiskirstys)
Druska: 1.00 žiupsnelis (didelis; smulkios jūros)
Kaip gaminti

1. Prieš formuojant lazdeles, šaldytai tešlai leiskite pabūti kambario temperatūroje apie 20 min.

2. Tuo metu paruoškite sūrį. Sutarkuokite jį kuo smulkiau – taip jis geriau lips prie tešlos. Suberkite į dubenį, ten pat berkite ir druską bei česnakų miltelius (ar sutrintas česnako skilteles) ir labai gerai išmaišykite.

3. Pasiruoškite švarų, lygų paviršių ir vienodu sluoksniu berkite ant jo pusę tarkuoto sūrio, o tada ant jo vienu sluoksniu sudėkite jau kiek atšilusius tešlos lakštus. Tuomet ant jų viršaus berkite likusį sūrį ir pernelyg nespausdami šiek tiek pakočiokite kočėlu – svarbu, kad sūris kuo geriau priliptų.

4. Labai aštriu peiliu pjaustykite tešlą maždaug 1 cm pločio juostelėmis, o tada kiekvieną jų kelis kartus persukite. Sudėkite šias lazdeles ant sausos medinės lentelės ir dėkite dar pusvalandžiui į šaldytuvą.

5. Išdėliokite atšalusias lazdeles ant kepimo popieriumi išklotų skardų ir dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10–12 min., kol lazdelės taps auksinės spalvos. Valgykite iškart, kitai dienai netaupykite, nes lazdelės skaniausios šviežios.

Suskleisti
Sūrio pyragas-kamuoliukai
Receptas: Sūrio pyragas-kamuoliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
2.5 / 17
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 50.00 g (minkšto)
Medus: 1.00 valg. š. (nubrauktas)
Serbentai: 1.00 valg. š. (džiovintų juodųjų)
Juoda duona: 50.00 g (trupinių apvoliojimui)
Kaip gaminti

1. „Philadelphia“ sūrį palikite ant sietelio 2–3 val., kad nuvarvėtų.

2. Sumaišykite abiejų rūšių sūrius, sviestą ir medų, suberkite džiovintus juoduosius serbentus. Masę palikite šaldytuve porai valandų.

3. Išimkite atšalusią masę iš šaldytuvo, suformuokite rutuliukus ir apvoliokite juos trupiniuose bei karamelėje.

Suskleisti
Mišrainė su kiaušiniais
Receptas: Kiaušinių mišrainė su trumpai marinuotais salierais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Vyno actas: 50.00 ml (baltojo; marinuotiems salierams)
Vanduo: 50.00 ml (virinto šalto; marinuotiems salierams)
Cukrus: 1.50 arbat. š. (marinuotiems salierams)
Druska: 1.25 arbat. š. (1 šaukštelis marinuotiems salierams ir ketvirtis šaukštelio salotoms)
Salierų stiebai: 2.00 vnt. (supjaustyti plonomis riekelėmis; marinavimui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (salotoms)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtųjų Dižono; salotoms)
Raudonasis svogūnas: 0.50 vnt. (nedidelio, supjaustyto kubeliais; salotoms)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus; salotoms)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (salotoms)
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų; salotoms)
Krapai: 1.00 valg. š. (kapotų; salotoms)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasiruošite salierus. Į litrinį stiklainį pilkite actą, vandenį, druską, cukrų ir uždengę dangteliu pakratykite, kol druska ir cukrus ištirps. Tada į stiklainį suberkite salierus ir palaikykite šaldytuve bent valandą.

2. Kietai išvirkite kiaušinius (arba naudokite turimus jau išvirtus) ir supjaustykite kubeliais.

3. Paruoškite mišrainę: į dubenį berkite kiaušinius, 2–3 valg. šaukšt. marinuotų salierų gabalėlių, berkite svogūno kubelius, dėkite majonezo, garstyčių, berkite druskos ir pipirų bei ragaukite, ar nieko netrūksta.

4. Dėkite ant patinkančios duonos riekelių ir gausiai pabarstykite šviežiomis žolelėmis.

Suskleisti
Lenkiška baltoji mišrainė
Receptas: Lenkiška baltoji mišrainė
10 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 78
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (virtos)
Morkos: 8.00 vnt. (virtos)
Petražolės: 1.00 sauja
Pastarnokas: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Agurkai: 4.00 vnt. (marinuoti)
Svogūnai: 1.00 vnt. (arba baltoji poro dalis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Konservuoti žirneliai: 400.00 g
Majonezas: 200.00 g
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Kukurūzai: 200.00 g (konservuoti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Virtas morkas, bulves, pastarnoką, kiaušinius, marinuotus agurkėlis supjaustykite kubeliais, petražoles ir svogūną susmulkinkite, česnaką sutrinkite.
  2. Ingredientus sumaišykite su konservuotais žaliaisiais žirneliais, kukurūzais, pagardinkite druska, pipirais ir sumaišykite su majonezu bei garstyčiomis.
Suskleisti
Tradicinė baltoji mišrainė
Receptas: Tradicinė baltoji mišrainė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 166
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Morkos: 200.00 g
Agurkai: 200.00 g (marinuoti arba rauginti)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Konservuoti žirneliai: 250.00 g
Majonezas: 4.00 valg. š.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralus)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Krapai: 10.00 g (pluoštelis)
Kaip gaminti

1. Išvirkite neskustas bulves ir morkas.  Atvėsinkite ir nulupkite.

2. Kietai išvirkite kiaušinius ir taip pat nulupkite.

3. Bulves, morkas, kiaušinius ir agurkus supjaustykite kubeliais. Suberkite į dubenį. Ant viršaus sukrėskite nusunktus konservuotus žaliuosius žirnelius.

4. Mišrainę pasūdykite, pagardinkite pipirais, įdėkite majonezo, jogurto ir viską sumaišykite. Apibarstykite smulkintais krapais.

Suskleisti
Sūrio ir kiaušinių mišrainė
Receptas: Sūrio ir kiaušinių mišrainė
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 67
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (virti)
Kumpis: 200.00 g (rūkytas)
Sūris: 200.00 g (brandintas)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Porai: 100.00 g (baltoji poro dalis)
Kaip gaminti

1. Virtus kiaušinius ir rūkytą kumpį supjaustykite kubeliais. Sūrį sutarkuokite. Porą susmulkinkite.

2. Viską sumaišykite su majonezu ir pagardinkite prieskoniais.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kepinti migdolai
Receptas: Kepinti migdolai su medumi ir sezamu
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.1 / 17
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 300.00 g
Medus: 3.00 valg. š. (skysto)
Druska: 0.50 arbat. š.
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

Berkite migdolus į kepimo popieriumi išklotą skardą, dėkite į įkaitintą orkaitę ir pakepinkite apie 10 min., porąsyk pamaišydami. Išimkite skardą iš orkaitės, pilkite migdolus į dubenį ir liekite ant jų medų, o tada labai gerai išmaišykite, kad šis tolygiai riešutus padengtų. Tada suberkite druską ir grąžinkite riešutus į skardą bei kepkite dar 4-5 min.

Suskleisti
Kepinti migdolai
Receptas: Kepinti migdolai su druska ir paprika
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 300.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (ideliai tinka druskos dribsniai)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (išbandykite ir rūkytą papriką)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

Ištirpinkite sviestą ir pilkite į dubenį su migdolais, labai gerai rankomis išmaišykite, kad riešutai vienodai pasidengtų. Pilkite migdolus į skardą ir pakepinkite apie 10 min. Išimkite skardą iš orkaitės, suberkite druską, papriką, vėl labai gerai išmaišykite, sulyginkite ir kiškite į orkaitę dar 4-5 min.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?