Gretos kanelių receptas ir patarimas: nebijokite eksperimentuoti

Kanelės – nuostabaus skonio, tačiau kaprizingas desertas, kurį gaminti pasiryžta ne kiekvienas. Mat jų kepimo instrukcija labai ilga ir paini. Tačiau laimi tie, kurie pabando. 15min skaitytoja Greta dalinasi savo pirmojo bandymo, kuris pavyko puikiai, rezultatais.
Gretos kanelės
Gretos kanelės / Asmeninio arch. nuotr.

Kanelės yra labai jautrus desertas. Tiek sudėtimi, tiek paruošimo būdu, tiek kepimo procesu.

Perskaičiau n kanelių receptų ir, kas liečia kepimą, receptai buvo labai skirtingi. Vieni sako pirmas 10-15 minučių kepti 250 laipsnių temperatūroje, bet su mano orkaite tokioje temperatūroje, viskas sudega per 2 minutes. Niekas nepažįsta jūsų orkaitės geriau nei jūs, todėl kepant vadovaukitės nuojauta.

Turbūt visi, kurie domėjosi kanelių receptais, žino, jog paruoštą tešlą rekomenduojama palikti šaldytuve 24 valandoms. Tai aš sugalvojau eksperimentą – pirmą kanelių partiją kepiau po maždaug 1.5 valandos nuo tešlos padarymo, kitą po 24 valandų.

Mano pastebėjimai:

Pirma partija – kanelės gavosi šviesesnės, turbūt dėlto, kad bijojau kepti ant labai aukštos temperatūros, kad nesudegtų.

Kanelės gavosi mažesnės – rekomenduojama nuo viršaus palikti bent cm tarpą, turbūt būsiu palikusi per daug.

Reziume: skonis toks pat, tad manau, kad pirmai partijai tiesiog trūko patirties.

25 didelėms kanelėms reikės:

  • 100 g miltų,
  • 240 g cukraus (kanelės gaunasi tikrai saldžios, tad jei norite, galite pamažinti cukraus kiekį),
  • 2 kiaušinių ir 2 kiaušinių trynių,
  • 0.5 l pieno,
  • 50 g lydyto sviesto,
  • 2 a.š sviesto formelėms patepti,
  • 4 a.š kokosų/rudojo/paprasto cukraus formelėms pabarstyti.

Gaminimas:

1. Miltus ir cukrų persijojame į dubenį.

2. Kiaušinius ir trynius išplakame šakute ir supilame į miltų ir cukraus mišinį. Viską gerai išmaišome.

3. Sviestą išlydome, supilame į dubenį su turima miltų, cukraus ir kiaušinių mase. Vėl gerai išmaišome.

4. Puode užkaičiame pieną. Jo pervirti nereikia, tad, kai matysite, jog kraštai jau burbuliuoja – done.

5. Karštą pieną supilame į gautą masę, gerai išmaišome ir paliekame šaldytuve parai laiko.

6. Jei planuojate kaneles kepti pirmą kartą, siūlyčiau tuo metu tik jas ir kepti ir neužsiimti papildoma veikla, kitaip tariant, nemultitaskinkit :)

7.Silikoninę formą ištepame sviestu ir pabarstome cukrumi.

8. Formeles tešla pripildome tiek, jog liktų apie 0.5 cm nuo viršaus(kanelės kepant kils).

9. Mano orkaitė įkaitusi iki 250 laipsnių, sudegina bet ką per kelias minutes, todėl kanelėms rinkausi 210 laipsnių temperatūrą. Taip pat, rekomenduojama orkaitės programa yra – kaitinimas viršus/apačia. Mano orkaitė, matyt, oldschool'inė, tokios programos nėra, todėl rinkausi tik kaitinimą viršuje.

10. Kanelės dėjau į įkaitintą orkaitę ir pirmas 20 minučių(arba kol visos kanelės iškils apie 1 cm virš formos) kepiau 210 laipsnių temperatūroje, vidurinėje lentynoje. Stebėkit kaneles, jei ant tokios temperatūros po 10 minučių nieks nevyksta, padidinkite temperatūrą.

11. Kai kanelės pakilo, pamažinau temperatūrą iki 170-180 laipsnių ir kepiau dar 25 minutes, toje pačioje lentynoje.

12. Po 25 minučių kaneles perkėliau į žemiausią orkaitės lentyną ir ant tos pačios temperatūros kepiau dar 20 minučių.

13. Kanelėms iškepus, leidau joms bent valandą laiko atvėsti ir tik tada išėmiau iš formelių.

SKANAUS!

Greta

Dėkojame Gretai ir kviečiame Jus taip pat dalintis savo geriausiais receptais bei laimėti 5 kg griliui paruoštų kepsnių!

Konkurso sąlygos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų