01 06

Grikių blyneliai su pievagrybių padažu

Turbūt nerasime žmogaus, kuriam nepatiktų namuose kepti blyneliai. Šįkart pamėginkite pagaminti ypač sveikų – iš grikių kruopų, ir užpilti skalsiu grybų padažu.
Grikių blyneliai su pievagrybių padažu
Grikių blyneliai su pievagrybių padažu / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

Blyneliams:

  • 100 g grikių kruopų,
  • šaukšto aliejaus,
  • svogūno,
  • morkos,
  • 3 kiaušinių,
  • ½ stiklinės (70 g) miltų,
  • šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
  • ½ šaukštelio druskos.

Pievagrybių padažui:

  • 2 šaukštų sviesto,
  • svogūno,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 200 g pievagrybių,
  • ½ stiklinės (125 ml) grietinėlės,
  • šaukštelio garstyčių,
  • šakelės šviežių petražolių,
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
  • žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti:

1. Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite porą šaukštų sviesto. Suberkite susmulkintus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės. Sužerkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar minutę, kartais pamaišydami.

2 Suberkite į dvi tris dalis perpjautus pievagrybius ir kepinkite, kol suminkštės, tačiau nepraras formos.

3. Supilkite grietinėlę ir užvirinę nukelkite keptuvę. Įmaišykite garstyčių, šviežių kapotų petražolių, pagardinkite pipirais ir druska. Išmaišykite ir atidėkite į šalį.

4 Užmaišykite blynų tešlą. Grikių kruopas išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės.

5 Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Suberkite susmulkintus svogūnus ir kepinkite, kartais pamaišydami, kol suminkštės. Tuomet suberkite tarkuotas morkas ir dar minutę pakepinkite. Išėmę iš keptuvės atvėsinkite.

6. Dubenyje sumaišykite virtas grikių kruopas, kepintas daržoves, įmuškite kiaušinius ir suberkite miltus. Pagardinkite pipirais ir druska. Išmaišykite iki vientisos masės.

7. Iškepkite blynelius. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Tada dideliu šaukštu ar nedideliu samčiu pilkite tešlą ir formuokite blynelius. Kepkite nustatę vidutinę kaitrą porą minučių, kol apatinė blynų pusė gražiai apskrus. Atsargiai apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.

8. Iškeptus blynus sudėkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę ar padėklą, kad susigertų riebalai.

9. Patiekite. Sudėkite blynelius į lėkštę, pilkite pievagrybių padažo ir apibarstykite kapotomis petražolėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų