Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Grilinti vištų sparneliai su padažu

Traškūs vištų sparneliai su padažu, kuriame persipina saldūs, sūrūs ir aštrūs skoniai, tikrai patiks visai šeimai. O progų jų išsikepti turėsime ne vieną – juk laukia vasaros savaitgaliai gamtoje su artimaisiais ir bičiuliais. Tad maisto tinklaraščio „Ko nors skanaus“ autorė Kotryna Stankuvė dalijasi ypatingu sparnelių receptu – paruošti juos nesunku, iškepa greitai, o nuo stalo dingsta akimirksniu.
Tinklaraštininkė Kotryna Stankuvė ir jos kepti vištų sparneliai su padažu
Tinklaraštininkė Kotryna Stankuvė ir jos kepti vištų sparneliai su padažu / Asmeninio albumo nuotr.

Išsikepti ant žarijų mėsos ar daržovių maisto tinklaraštininkė Kotryna Stankuvė niekada nepraleidžia progos, o dažniausiai kepsninė kuriama pas jos tėvus Klaipėdoje. Nors dabar itin išpopuliarėjo uždaros kepsninės, gastronomijos entuziastei priimtinesnės atviros – kai matai kepamą maistą, o kurui naudoji malkas. „Man grilinimas labiausiai asocijuojasi su vaikyste ir gimtadieniais – esu gimusi vasarą, tad dažniausiai juos švęsdavau sode su būriu draugų. Visada būdavo labai linksma laukti, kol maistas iškeps, tie prisiminimai šildo iki šiol“, – prekybos tinklo „Rimi“ pranešime žiniasklaidai cituojama Kotryna.

Dažniausiai gamtoje kepami šašlykai ar mėsos kepsniai, kurie greičiau pasotina būrį žmonių, tačiau vištienos sparnelius taip pat mėgsta daugelis, ne išimtis ir Kotryna – jai tai skaniausias grilio vakarėlių patiekalas. Tiesa, dabar pagrindinė motyvacija gaminti kitokia.

Pataria atsipalaiduoti ir eksperimentuoti

„Svarbiausia – laikas su artimais žmonėmis, todėl visada noriu juos pradžiuginti savo rankomis ruoštu maistu. Mano pomėgis gaminti draugams seniai žinomas, tad už maistą dažniausiai atsakinga ir būnu aš – pati labai nekantrauju išbandyti naujus receptus“, – pasakoja moteris.

Rekomenduoju pirmuosius kartus nemesti sau didelio iššūkio – gaminti lengvai ir greitai paruošiamus valgius.

Pasak maisto tinklaraštininkės, prie keptos mėsos tinka ne tik visos pagrilintos sezoninės daržovės, bet ir vaisiai – kad ir ant žarijų kepti persikai, nektarinai ar ananasai. „Norintiems surengti grilio vakarėlį draugams, patarčiau nebijoti eksperimentuoti: dažnai susikuriame sudėtingus scenarijus, kiek ir ko reiks pasiruošti, o realybėje viskas būna paprasčiau. Taip pat rekomenduoju pirmuosius kartus nemesti sau didelio iššūkio – gaminti lengvai ir greitai paruošiamus valgius. Lengviausia paruošti ir sunkiausia sugadinti vegetariškus patiekalus, paukštieną (ypač sparnelius), daržoves, tad pradėti galima nuo jų. Ir, žinoma, nemanyti, kad viską būtinai reikia padaryti pačiam – įtraukite į procesą draugus ir šeimos narius“, – pataria maisto tinklaraštininkė.

Asmeninio albumo nuotr. /Grilyje kepti vištų sparneliai su padažu
Asmeninio albumo nuotr. /Grilyje kepti vištų sparneliai su padažu

Kotryna kviečia išsikepti vištų sparnelius, pagaminti prie jų itin derantį padažą ir patiekti su grilintomis daržovėmis.

Grilyje kepti vištų sparneliai su padažu

Ingredientai:

  • 2 kg vištų sparnelių;
  • 2 šaukštai skrudintų sezamų aliejaus;
  • 4 šaukšteliai česnakų miltelių;
  • 2 šaukšteliai maltos paprikos;
  • 0,5 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių;
  • druskos;
  • pipirų.

padažui:

  • 2 šaukštai skrudintų sezamų aliejaus;
  • 2 šaukštai bekvapio aliejaus;
  • aitriųjų paprikų dribsnių – pagal norimą aštrumą (įbėrus 0,5 šaukštelio bus švelnūs);
  • 6 skiltelės česnako;
  • 5 šaukštai sojos padažo;
  • 5 šaukštų ryžių acto;
  • 6 šaukštai medaus „I love eco“;
  • 2 šaukštai vandens;
  • sezamų sėklų (pabarstymui iškepus).

Garnyrui Kotryna naudojo:

Keptus kukurūzus, pomidorų ir avokadų salotas su balzaminiu actu, keptus pomidoriukus, keptus ananasus, skrudintą čiabatą.

Gaminimas:

1. Sparnelius iš vakaro užmarinuokite su aliejumi ir visais prieskoniais.

2. Pagaminkite padažą: įkaitintame aliejuje 2 min. pakepinkite smulkintą česnaką ir aitriosios paprikos dribsniu. Supilkite kitus ingredientus ir kaitinkite 5–10 min, kol pradės tirštėti. Atvėsinkite ir laikykite šaldytuve.

3. Ant įkaitusių anglių iš abiejų pusių gerai apkepkite sparnelius ir dubenyje sumaišykite su padažu bei sezamo sėklomis. Patiekite iškart ir nepamirškite jums patinkančių priedų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas