„Rivona“ garsėja ne tik bene pačia šviežiausia lietuviška kiauliena ir marinuotais jos gaminiais. Įmonė jau seniai pirkėjams siūlo ir griliui paruoštus vištienos produktus, kasmet įvesdama vis naujų skonių. Tad „Norfos“ prekybos tinkle rasite ne tik tradiciškai marinuotos vištienos, bet ir gana egzotiškų jos variantų.
Šiandien mes bandėme net 7 produktus: tradiciškai marinuotas viščiukų blauzdeles, sparnelius, krūtinėles, kaimiškai marinuotus vištienos ketvirčius, blauzdeles be sąnario gaiviame „Spring“ marinate, vištienos sparnelių „Tulpes“ medaus ir garstyčių marinate ir visišką šio sezono naujieną – sparnelių vidurinę dalį smidrų marinate.
Kas bendra visiems šiems produktams? Jautėsi gero meistro ranka, nes iškepusi visų rūšių ir marinatų vištiena buvo sultinga, o kiekvienas gaminys pasižymėjo vis kitais skonio atspalviais, kurie buvo puikiai subalansuoti. Nei per daug aštru, nei prėska, tad tinka ir išrankiausiems. Na, o mėgstantys ugnį burnoje, gali ją pakurstyti įvairiausiais padažais. Mes taip pat pabandėme ir šiek tiek ugnies padažuose, ir delikatesinių daržovių šalia šios gardžios vištienos, tad tikimės, kad mūsų išbandyti receptai patiks ir Jums.
Viščiukų blauzdelės tradiciniame marinate su krienų padažu ir keptomis daržovėmis
Tradiciškai marinuotos vištienos blauzdelės puikiai dera su „grubesniu“ padažu. Tad jam pasirinkome garstyčias ir krienus švelniame graikiško jogurto ir majonezo patale. Dažome tiek, kiek norisi ir užkandame keptomis daržovėmis – baklažanu, paprika ir cukinija.
Reikės:
4 vnt. „Rivonos“ marinuotų viščiukų blauzdelių tradiciniame marinate.
Padažui:
- 4 valg. š. graikiško jogurto,
- 4 valg. š. majonezo,
- 4 arb. š. garstyčių,
- 3 arb. š. krienų,
- žiupsnelio druskos,
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Garnyrui:
- baklažano,
- paprikos,
- cukinijos,
- 2 valg. š alyvuogių aliejaus,
- 2 česnako skiltelių,
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Daržoves supjaustome juostelėmis. Įtriname spaustu česnaku, druska bei pipirais, apšlakstome aliejumi ir paliekame pusvalandžiui pasimarinuoti.
Įkaitiname grilį ir dedame kepti blauzdeles. Kepame pavartydami 15-20 minučių.
Kol kepa vištiena, pasiruošiame padažą. Tam tereikės indelyje sumaišyti visus ingredientus.
Iškepus vištienai arba baigiant jai kepti, jeigu šalia yra vietos, dedame daržoves. Joms kepti reikės maždaug 10 minučių.
Patiekiame su krienų padažu.
Viščiukų krūtinėlė tradiciniame marinate ant iešmelių su daržovėmis
Vištienos krūtinėlę galima kepti visą, tai puikus dietinis patiekalas. Mums norėjosi šiek tiek žaismingumo ir įdomesnio pateikimo, tad ją supjaustėme ir vėrėme ant iešmelių kartu su daržovėmis. Iškepusi vištiena buvo sultinga ir skaniai valgėsi tiesiai nuo iešmelių. Tad dar vienas pliusas – nereikia jokių įrankių!
Reikės:
- 2 „Rivonos“ marinuotų viščiukų krūtinėlių tradiciniame marinate,
- ½ saldžiosios raudonosios paprikos,
- ¼ sviestinio moliūgo,
- ½ nedidelės jaunos cukinijos,
- 1 česnako skiltelės,
- 1 valg. š. aliejaus,
- 1 arb. š. citrinos sulčių,
- žiupsnelio druskos,
- žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
- 2 valg. š. tarkuoto Parmezano sūrio,
- saujelės smulkintų petražolių.
Gaminimas:
Daržoves supjaustome maždaug 3 cm skersmens gabaliukais. Sudedame į dubenį, spaudžiame česnaką, pilame aliejų, citrinos sultis, beriame druską ir pipirus. Gerai išmaišome ir paliekame pusvalandžiui pasimarinuoti.
„Rivonos“ marinuotas viščiukų krūtinėles taip pat supjaustome kubeliais.
Ant iešmų paeiliui veriame vištieną ir skirtingas daržoves. Dedame į įkaitintą grilį ir kepame pavartydami iš kiekvienos pusės po 3-4 minutes, kol iškeps. Patiekiame apibarstę tarkuotu Parmezanu ir petražolėmis.
Viščiukų sparneliai tradiciniame marinate su saldžiarūgščiu padažu ir sezamu
Viščiukų sparneliai yra tas patiekalas, kuris prikausto prie lėkštės, kol joje lieka tik kauliukai. Procesas panašus į saulėgrąžų gliaudymą, nes graužiant traškius sparnelius norisi apčiulpti kiekvieną gardžiai apskrudusį kaulelį. Taip nutiko ir šio patiekalo degustuotojams. Tiesa, spėjome jiems patiekti ir aštraus padažiuko, tad bevalgant virš stalo dar plaikstėsi ir liepsnos.
Kalbant rimčiau, prie sparnelių dažnai patiekiamas aštrus padažas. Tai rytietiškas receptas, kurio kilmę patvirtina ir sezamo sėklos, aplipusios šį delikatesą. Gamindami padažą galime reguliuotis jo aštrumą, tad išklausykite valgytojų pageidavimus ir žinosite, ką rengti – fakyrų vakarėlį ar tiesiog ramų sparnelių triauškimą.
Reikės:
- 8 „Rivonos“ viščiukų sparnelių tradiciniame marinate.
Padažui:
- 1 v.š. sviesto,
- 1 v.š. medaus,
- 2 v.š. pomidorų padažo,
- 2 v.š. saldaus čili padažo.
Patiekimui:
- 1 valg. š. sezamo sėklų,
- saujelės smulkintų svogūnų laiškų.
Gaminimas:
Įkaitiname grilį ir dedame kepti sparnelius. Kepame pavartydami, kol iškeps.
Kol sparneliai kepa, pasiruošiame padažą. Keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame medų, pomidorų padažą ir saldų čili padažą. Maišydami kaitiname, kol sutirštėja. Pakaitiname porą minučių kol padažas sutirštėja.
Iškeptus sparnelius aptepame padažu, apibarstome sezamo sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais. Likusį padažą patiekiame atskirai – kas norės, pasidažys.
Vištienos sparnelių „Tulpės“ medaus ir garstyčių marinate su keptų daržovių iešmeliais
Jeigu kyla abejonių dėl patiekalo pavadinimo, galime nuraminti – ne, tulpių valgyti jums neteks ir mes jų nevalgėme. Tačiau ši vištienos sparnelio dalis savo forma iš tiesų panaši į tulpės žiedą. Pagardinta saldžiai aštriu medaus ir garstyčių deriniu, gardžiai apskrudusi grilyje, valgytojams ji suteikia neapsakomą malonumą. „Tulpes“ patiekėme elegantiškai su keptomis ant iešmelio daržovėmis.
Reikės:
- 8 vnt. „Rivonos“ Vištienos sparnelių „Tulpės“ medaus ir garstyčių marinate,
- ½ nedidelės cukinijos,
- ½ raudonos paprikos,
- ½ geltonos paprikos,
- 1 valg. š. aliejaus,
- 1 skiltelės česnako,
- žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Į karštą vandenį pamerkiame medinius iešmelius, kad prisigertų drėgmės ir kepant nesudegtų.
Daržoves supjaustome vienodo dydžio gabalėliais, kad būtų patogu verti ant iešmelio. Pabarstome druska, pipirais, išspaustu česnaku, apšlakstome aliejumi ir gerai įtriname prieskoniais. Paliekame pusvalandžiui, kad skoniai įsigertų.
Į įkaitintą grilį dedame vištieną ir kepame pavartydami iš visų pusių maždaug 15 min. Truputį pakepus dedame ir daržovių iešmelius – jiems kepti reikės trumpiau. Patiekiame iš karto.
„Kaimiškai“ marinuoti viščiuko ketvirčiai su keptomis bulvėmis ir garstyčių padažu
Vištienos marinavimo būdas nusako šio patiekalo esmę – jis skirtas rimtiems valgytojams, vertinantiems tradicijas ir klasikinį skonį. Tad „kaimiškai“ marinuotus ketvirčius patiekėme su šviežiomis bulvėmis bei šparagais ir kvapniu, tačiau aštroku garstyčių padažu. Patikėkite, buvo taip skanu, kad norėjosi dar! Beje, prie šio patiekalo puikiai derėjo ir aštriai marinuoti „Rivonos“ agurkėliai.
Reikės:
- 4 „Rivonos“ „Kaimiškai“ marinuotų viščiuko ketvirčių,
- 0,5 kg šviežių bulvių,
- ryšulėlio šparagų.
Padažui:
- 50 ml alyvuogių aliejaus,
- 50 ml citrinos sulčių,
- 2 česnako skiltelių,
- 1 žalio svogūno su laiškais,
- 2 arb. š. Dižono garstyčių,
- žiupsnelio raudonėlių arba čiobrelių,
- žiupsnelio druskos.
Gaminimas:
Vištienos ketvirčius dedame į įkaitintą grilį ir kepame maždaug 30 minučių pavartydami.
Bulves nuskutame, perpjauname pusiau ir verdame maždaug 15 minučių. Nukošiame, leidžiame nusivarvėti.
Šparagus nuplauname ir nuskutame kotelių apatinę dalį. Surišame ir statome į puodą su verdančiu vandeniu, kad apsemtų tik pusę stiebų.
Bulves ir šparagus apšlakstome aliejumi, pabarstome druska ir dedame ant grilio. Kepame maždaug 5-8 minutes, pavartydami iš visų pusių.
Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus ir patiekiame su ką tik iškeptais vištienos ketvirčiais ir bulvėmis bei šparagais.
Vištienos blauzdelės be sąnario „Spring“ marinate su šparagais ir rūkyta šonine
Pavasaris ir šparagai – neatskiriami dalykai. Tad „Spring“ marinate paruoštą vištieną suderinome su šia puikia daržove, kuriai akcentą suteikė gardžiai apskrudusi rūkyta šoninė. Ir žinot ką – tai tikrai verta nuodėmės!
Reikės:
- 6 vnt. „Rivonos“ blauzdelių be sąnario „Spring“ marinate,
- 6 vnt. šparagų,
- 6 vnt. rūkytos šoninės juostelių,
- Šlakelio alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
Įkaitiname grilį ir dedame kepti blauzdeles. Kepame pavartydami maždaug 15 – 20 minučių.
Šparagus nuplauname ir nuskutame kotelių apatinę dalį. Surišame ir statome į puodą su verdančiu vandeniu, kad apsemtų tik pusę stiebų. Apvirtus nusausiname, apšlakstome alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis.
Tada kiekvieną apvyniojame rūkytos šoninės juostele ir dedame ant grilio šalia baigiančių kepti blauzdelių. Kepame maždaug 5 minutes. Patiekiame su virtais ryžiais ir saldžiu čili padažu.
Sparnelių vidurinė dalis smidrų marinate su grilyje keptais šparagais ir Parmezanu
Prisipažinsime, kad šis produktas mus intrigavo labiausiai. Smidrų marinatas? Niekada negirdėta ir neragauta. Juk smidrai – tai tie patys šparagai, kurie yra neapsakomo švelnumo daržovė. Tačiau marinatas buvo tokio gaivumo, kad seilės ėmė tekėti dar net nekepus vištienos. Iškepti gabalėliai buvo minkštučiai ir dvelkė pavasariu. Patiekėme šią vištieną su grilyje keptais šparagais, apibarstę tarkuotu Parmezanu. Ir neslėpsime – šis patiekalas tapo mūsų favoritu!
Reikės:
- 8 vnt. „Rivonos“ sparnelių vidurinės dalies smidrų marinate,
- ryšulėlio šparagų,
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- 1 valg. š. citrinos sulčių,
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
- saujelės tarkuoto Parmezano.
Gaminimas:
Šparagus nuplauname ir nuskutame kotelių apatinę dalį. Surišame ir statome į puodą su verdančiu vandeniu, kad apsemtų tik pusę stiebų. Apvirtus nusausiname, apšlakstome alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis.
Įkaitiname grilį ir dedame kepti vištieną. Kepame pavartydami maždaug 15 minučių. Baigiant kepti, ant grotelių dedame ir pamarinuotus šparagus. Kepame 5 minutes. Patiekiame su vištiena, pabarstę tarkuotu Parmezanu.
Štai kokie mums nutiko atradimai virtuvėje. Tikimės, kad receptai Jums patiks. O ką Jūs mėgstate gaminti? Pasidalinkite savo receptais su nuotraukomis ir laimėkite net 5 kg jau paruoštų grilio kepsnių! Konkurso sąlygos čia.