Apie naująjį burgerį, jo atsiradimo subtilybes ir gamybos procesą kalbamės su „Grill London“ atstovu Andriumi Bakanu.
Alternatyva mėsos atsisakiusiems
Pasak pašnekovo, šis, naujasis, meniu papildęs burgeris yra sukurtas išskirtinai tiems, kurie mėgaujasi mėsos skoniu, tačiau dėl įvairių priežasčių yra nusprendę jos vartoti mažiau. Tai vadinamieji fleksitarai, žmonės, kurie siekdami tausoti aplinką, rūpintis gyvūnų gerove, savo sveikata ir geresne savijauta, renkasi gyvulinės kilmės produktus kasdienio maisto racione keisti jų alternatyvomis. Nenuostabu, jog atsisakius mėgstamo maisto, dažnai pasiilgstama įprastų skonių, tad restoranai visame pasaulyje stengiasi šį poreikį atliepti ir pasiūlyti augalinės kilmės mėsos patiekalų.
„Mes nuolatos sekame gastronomijos tendencijas, domimės naujovėmis. Ne paslaptis, kad apie augalines mėsos gaminius yra kalbama vis daugiau. Pagaliau vienas iš tokių pavyzdžių atsirado ir mūsų meniu. Pasirinkome „The Vegetarian Butcher“ gamintojų paplotėlius, kurių kūrybos procese dalyvavo ne tik virtuvės šefai, tačiau ir mokslininkai. Visa tai buvo daroma tam, kad būtų jaučiamas kuo mažesnis skirtumas tarp augalinio ir gyvulinio pasirinkimo. Ir iš tiesų, paplotėlis savo skoniu, tekstūra ir maistine verte nenusileidžia jautienos maltinukui, tačiau yra 100 proc. augalinės kilmės“, – pasakoja A.Bakanas.
Ruošiamas taip pat, kaip ir mėsos patiekalai
Tai – pirmasis patiekalas „Grill London“ meniu, pagamintas ne kaip alternatyva mėsai (daržovės, žuvis), o kaip pats tikriausias jos pakaitalas. Pagrindinė maltinuko sudėtinė dalis yra sojų baltymai be dirbtinių dažiklių, kvapniųjų medžiagų, cholesterolio ar GMO, tad burgeris yra puikus pasirinkimas ir sveiką gyvenseną propaguojantiems.
Svarbu paminėti, jog jis bus gaminamas lygiai taip pat, kaip ir kiti „Grill London“ patiekalai, o meniu rasite ir komplekso pasirinkimą, tad skanauti burgerį galėsite su bulvytėmis bei padažu. „Augalinės mėsos paplotėlį, kaip ir visus kitus savo patiekalus kepame ant griliuose ant žarijų, o tai daro labai didelę įtaką! Dažniausiai vegetariški paplotėliai turi būti gruzdinami aliejuje, tačiau šiuo atveju juos galima puikiai kepti ant griliaus. Tai patiekalui suteikia unikalų dūmo skonį ir kvapą“, – tikina A.Bakanas.
Ne tik skanus, bet ir vertingas
„Grill London“ atstovas tikina, jog naujasis burgeris į Lietuvą atneš ne tik naują skonį, bet ir gūsį gerumo bei rūpesčio tais, kuriems jo labiausiai reikia. Iki pat 2020-ųjų metų pabaigos nuo kiekvieno parduoto burgerio su augalinės mėsos paplotėliu net 1 euras bus skiriamas Rimanto Kaukėno paramos fondui. Tai – ilgametis restoranų tinklo partneris, kurio globojamiems vėžiu sergantiems vaikams „Grill London“ kolektyvas kasmet ruošia įvairias staigmenas.