Grilyje čirškiname vaisius: ananasai su medumi, cinamoniniai persikai ir arbūzas su druska

Dažniausiai kepimas grilyje asocijuojasi su sultingu mėsos ar žuvies kepsniu, tačiau iš tiesų grilio panaudojimo galimybės – neribotos, tereikia fantazijos ir noro ragauti. Jeigu iki šiol dar nedrįsote grilyje kepti skanėsto, būtinai tai padarykite šią vasarą!
Grilyje kepti vaisiai
Grilyje kepti vaisiai / Shutterstock nuotr.

Grilyje čirškėti gali ne tik sultingas kepsnys, bet ir sultingi vaisiai! Pateikiame tris nesudėtingus receptus, kurie ypač pasiteisins karštą vasaros dieną, tačiau puikiai tiks ir tada, kai po kepsnio norisi dar ir kažko saldaus.

Ananasai, persikai ir netgi... arbūzas – per kelias minutes gali virsti puikiais vasaros desertais grilyje. Taigi, griebkite vaisių, kurkite grilį ir smaguriaukite. Skanaus!

Ananasai su medumi

Shutterstock nuotr./Ananasai su medumi
Shutterstock nuotr./Ananasai su medumi

Jums reikės:

  1. vidutinio dydžio gerai prinokusio ananaso;
  2. 2 šaukštų medaus;
  3. pusės žaliosios citrinos sulčių;
  4. 2 šaukštelių cinamono;
  5. 2 šaukštų sviesto;
  6. žiupsnelio malto imbiero.

Gaminimas:

  1. Ananasą nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.
  2. Nedideliame indelyje iki vientisumo išsukite medų, žaliosios citrinos sultis, cinamoną, imbierą, minkštą, kambario temperatūroje atšildytą sviestą.
  3. Gautu mišiniu iš abiejų pusių aptepkite ananaso griežinėlius.
  4. Juos išdėliokite ant specialaus vienkartinio grilio padėklo ir kepkite po 4–5 min. iš abiejų pusių.
  5. Taip keptą ananasą gardu tiekti su ledais ir plakta grietinėle.

Persikai su cinamonu

Shutterstock nuotr./Persikai su cinamonu
Shutterstock nuotr./Persikai su cinamonu

Jums reikės:

  1. 2 šaukštų rudojo cukraus;
  2. 0,5 šaukštelio cinamono;
  3. šviežių persikų;
  4. vynuogių kauliukų aliejaus.

Gaminimas:

  1. Persikus perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Atskirame dubenėlyje sumaišykite cukrų su cinamonu, tuomet suberkite jį ant aliejumi iš visų pusių apteptų persikų ir leiskite valandai viskam susigerti.
  2. Pirmiausia kepsninėje persikus kepkite ta puse, kuri buvo pjauta, apie 5 minutes, kol pasimatys grilio žymės.
  3. Apvertę kepkite juos dar apie 10–15 minučių. Karštis suminkština persikus, o cukrus gardžiai karamelizuojasi, paversdamas juos mažyčiais pyragėliais.

Arbūzai su druska

Shutterstock nuotr./Arbūzai su druska
Shutterstock nuotr./Arbūzai su druska

Jums reikės:

  1. arbūzo;
  2. 2 šaukštų aliejaus;
  3. jūros druskos;
  4. šviežiai malto pipiro.

Gaminimas:

  1. Arbūzą supjaustykite trikampiais apie 3–4 cm storio griežinėliais. Išimkite sėklas. Gabalėlius iš abiejų pusių šiek tiek pabarstykite druska. Tuomet juos sustatykite ant žievelės ir palikite išsausėti maždaug valandai.
  2. Įkaitinkite grilių. Kai arbūzo gabalėliai išsausės – nuplaukite juos po tekančiu šaltu vandeniu ir nusausinkite.
  3. Iš abiejų pusių patepkite arbūzo skilteles alyvuogių aliejumi ir kepkite gerai įkaitintoje kepsninėje kelias minutes, kol išryškės grotelių žymės, o arbūzas suminkštės. Apibarstykite druska ir pipirais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis