Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grilyje kepta dorada – tobulas patiekalas be jokio vargo

„Kokį marinatą naudoti? O kokius prieskonius? Kaip kepti, kad nebūtų sausa? Kepkite doradą ir nebus problemų“, – juokauja 15min skaitytoja Meilutė, atsiuntusi mums savo receptą. Jis paprastas, bet garantuoja puikų rezultatą, tad kviečiame išbandyti ir jus!
Grilyje kepta dorada
Grilyje kepta dorada / Asmeninio arch nuotr.

Jums reikės:

  • doradų (kiekvienam valgytojui - po žuvį),
  • citrininių prieskonių,
  • žiupsnelio druskos,
  • šlakelio aliejaus.

Gaminimas:

Pirmiausia doradą išdarinėjame. Nuskutame žvynus ir labai atsargiai prapjauname pilvą, kad nepažeistume tulžies ir ji neišsilietų, nes tokiu atveju valgydami jausime kartumą.

Išdarinėtą žuvį nuplauname ir nusausiname. Ištriname citrininiais pipirais, druska ir aliejumi. Dedame į šaldytuvą pasimarinuoti valandžukei.

Kepame ant grotelių, vis pavartydami, maždaug 20 minučių.

Patiekiame su žaliomis daržovėmis. Skonis fantastiškas!

Dėkojame Meilutei už receptą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas