Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grilyje kepta dorada – tobulas patiekalas be jokio vargo

„Kokį marinatą naudoti? O kokius prieskonius? Kaip kepti, kad nebūtų sausa? Kepkite doradą ir nebus problemų“, – juokauja 15min skaitytoja Meilutė, atsiuntusi mums savo receptą. Jis paprastas, bet garantuoja puikų rezultatą, tad kviečiame išbandyti ir jus!
Grilyje kepta dorada
Grilyje kepta dorada / Asmeninio arch nuotr.

Jums reikės:

  • doradų (kiekvienam valgytojui - po žuvį),
  • citrininių prieskonių,
  • žiupsnelio druskos,
  • šlakelio aliejaus.

Gaminimas:

Pirmiausia doradą išdarinėjame. Nuskutame žvynus ir labai atsargiai prapjauname pilvą, kad nepažeistume tulžies ir ji neišsilietų, nes tokiu atveju valgydami jausime kartumą.

Išdarinėtą žuvį nuplauname ir nusausiname. Ištriname citrininiais pipirais, druska ir aliejumi. Dedame į šaldytuvą pasimarinuoti valandžukei.

Kepame ant grotelių, vis pavartydami, maždaug 20 minučių.

Patiekiame su žaliomis daržovėmis. Skonis fantastiškas!

Dėkojame Meilutei už receptą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų