Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grilyje kepti brokoliai

Jeigu iki šiol brokolius gaminote tik kitais būdais, būtinai išmėginkite juos kepti grilyje. Patikėkite, ši kopūstinė daržovė atsiskleis visiškai naujais skoniais ir šį patiekalą įrašysite į savo mėgstamiausių trejetuką. Keptais ant žarijų brokoliais draugus mėgsta nustebinti ir Miglė, o iš šios merginos pasimokyti sveikų patiekalų gaminimo tikrai verta. Tad skanių atradimų!
Grilyje kepti brokoliai
Grilyje kepti brokoliai / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 1 kg brokolių,
  • 1/4 st. alyvuogių aliejaus,
  • 2 valg. š. Vorčesterio padažo,
  • 1 valg. š. sojos padažo,
  • 3 valg. š. pomidorų padažo,
  • 1 valg. š. medaus,
  • 3 skiltelių česnako,
  • žiupsnelio druskos,
  • žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • 1 valg. š. džiovintų raudonosios paprikos dribsnių,
  • 1/4 st. tarkuoto Parmezano,
  • laimo skiltelių patiekimui.

Gaminimas:

Brokolį išskirstykite žiedynėliais, storesnius žiedynus perpjaukite išilgai.

Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, Vorčesterio, sojų ir pomidorų padažą, medų bei susmulkintą česnaką. Suberkite druską, pipirus ir pusę saldžiosios paprikos dribsnių.

Į marinatą sudėkite brokolius ir gerai išmaišykite, kad jie pasidengtų mišiniu.

Brokolius dėkite ant įkaitinto grilio ir kepkite pavartydami bei apšlakstydami likusiu padažu maždaug 10 minučių.

Iškepusius brokolius iš karto apibarstykite tarkuotu Parmezanu bei likusiais saldžiosios paprikos dribsniais, papuoškite laimo skiltelėmis ir patiekite.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai