Reikės:
- 1 kg brokolių,
- 1/4 st. alyvuogių aliejaus,
- 2 valg. š. Vorčesterio padažo,
- 1 valg. š. sojos padažo,
- 3 valg. š. pomidorų padažo,
- 1 valg. š. medaus,
- 3 skiltelių česnako,
- žiupsnelio druskos,
- žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
- 1 valg. š. džiovintų raudonosios paprikos dribsnių,
- 1/4 st. tarkuoto Parmezano,
- laimo skiltelių patiekimui.
Gaminimas:
Brokolį išskirstykite žiedynėliais, storesnius žiedynus perpjaukite išilgai.
Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, Vorčesterio, sojų ir pomidorų padažą, medų bei susmulkintą česnaką. Suberkite druską, pipirus ir pusę saldžiosios paprikos dribsnių.
Į marinatą sudėkite brokolius ir gerai išmaišykite, kad jie pasidengtų mišiniu.
Brokolius dėkite ant įkaitinto grilio ir kepkite pavartydami bei apšlakstydami likusiu padažu maždaug 10 minučių.
Iškepusius brokolius iš karto apibarstykite tarkuotu Parmezanu bei likusiais saldžiosios paprikos dribsniais, papuoškite laimo skiltelėmis ir patiekite.
Skanaus!