Šiandien siūlome ypatingai paprastą, bet labai gardų derinį – būtinai išmėginkite! Šis užkandis labai mėgstamas Italijoje.
Reikės:
- 2 prinokusių persikų,
- 8 plonyčių kumpio juostelių,
- 8 gabaliukų mocarelos arba buratos sūrio,
- 8 plonų bambukinių iešmelių, gerai išmirkytų vandenyje,
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- druskos pagal skonį,
- šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
- žiupsnelio šviežių baziliko lapelių.
Gaminimas
Įkaitinkite grilį. Jeigu ką tik kepėte kepsnelius ir liko žarijų, jų kaitrumas bus kaip tik.
Persikus perpjaukite į 4 dalis ir išmeskite kauliukus.
Kiekvieną persiko dalelę apvyniokite kumpio juostele ir užverkite ant bambukinių iešmelių.
Kepkite maždaug 6-9 minutes, kol kumpis ims gardžiai skrusti, o persikas karamelizuotis.
Lėkštės viduryje dėkite sūrio gabaliuką (galite naudoti arba mocarelą, arba buratą). Nuimkite persikus nuo iešmelių ir padėkite šalia sūrio. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais ir papuoškite šviežių bazilikų lapeliais.
Skanaus!