Reikės:
- 5 žaliųjų ir baltųjų smidrų,
- 10 riekelių šoninės,
- 100 g Parmezano sūrio,
- 1 žiupsnelio druskos,
- 1 žiupsnelio stambiai maltų juodųjų pipirų,
- 0,5 citrinos sulčių.
KAIP GAMINTI
1. Smidrus nuplaukite, kotelius nuskuskite, galiukus nupjaukite, suriškite į ryšulėlį, įstatykite į siaurą puodą su verdančiu vandeniu, kad vanduo apsemtų tik pusę smidrų stiebų, ir 4 min. pavirkite.
2. Ant šoninės griežinėlių berkite parmezano, dėkite po smidrų ūglį, jį pagal skonį pagardinkite juodaisiais pipirais ir apie 5 min. iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje arba grilyje, kol šoninė dailiai apskrus.
3. Apšlakstykite citrinų sultimis ir patiekite.