Grilyje keptos bulvės ant iešmų

Tikri iškylautojai žino – gamtoje kartais skaniausias patiekalas būna lauže iškeptos bulvės. Šiandien siūlome bulvytes išsikepti ant iešmelių. Išradingoji Miglė savo draugams jas pagardina suverdama dar daugiau įvairių skanėstų – pievagrybių, baklažanų, paprikos, na, o negalintiems be mėsos – dešros gabalėlių. Išmėginkite ir jūs!
Ant iešmų keptos bulvės
Ant iešmų keptos bulvės / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 1 kg mažų bulvyčių,
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 1/2 citrinos sulčių,
  • mėgstamų žolelių,
  • druskos pagal skonį,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • saujelės smulkintų svogūnų laiškų.

Padažui:

  • 1/2 st. majonezo,
  • 1/2 st. grietinės,
  • 1/2 st. pieno arba pasukų,
  • žiupsnelio smulkintų krapų,
  • žiupsnelio smulkintų petražolių,
  • žiupsnelio smulkintų svogūnų laiškų,
  • žiupsnelio džiovintų svogūnų miltelių,
  • žiupsnelio česnakų miltelių,
  • žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų,
  • druskos pagal skonį.

Gaminimas:

Bulvytes gerai nušveiskite kempinėle. Perpjaukite per pusę ir sudėkite į dubenį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir prieskoninėmis žolelėmis. Pagardinkite druska bei pipirais, gerai išmaišykite ir suverkite bulves ant iešmelių.

Kepkite bulvytes virš žarijų maždaug 15 minučių, nuolat pavartydami, kol gražiai apskrus iš visų pusių.

Kol bulvytės kepa, pasigaminkite padažą – tiesiog sumaišykite visus ingredientus. Tai galite padaryti ir namuose, iškyloje teliks iškeptas bulvytes apšlakstyti padažu ir apibarstyti susmulkintais svogūnų laiškais.

Jeigu norite, ant iešmelių tarp bulvyčių galite priverti dešros riekelių, lašinukų ar prievagrybių – ant kiekvieno iešmo turėsite skirtingus patiekalus!

Gardžios iškylos!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis