Reikės:
- 1 kg mažų bulvyčių,
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- 1/2 citrinos sulčių,
- mėgstamų žolelių,
- druskos pagal skonį,
- šviežiai maltų juodųjų pipirų,
- saujelės smulkintų svogūnų laiškų.
Padažui:
- 1/2 st. majonezo,
- 1/2 st. grietinės,
- 1/2 st. pieno arba pasukų,
- žiupsnelio smulkintų krapų,
- žiupsnelio smulkintų petražolių,
- žiupsnelio smulkintų svogūnų laiškų,
- žiupsnelio džiovintų svogūnų miltelių,
- žiupsnelio česnakų miltelių,
- žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų,
- druskos pagal skonį.
Gaminimas:
Bulvytes gerai nušveiskite kempinėle. Perpjaukite per pusę ir sudėkite į dubenį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir prieskoninėmis žolelėmis. Pagardinkite druska bei pipirais, gerai išmaišykite ir suverkite bulves ant iešmelių.
Kepkite bulvytes virš žarijų maždaug 15 minučių, nuolat pavartydami, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
Kol bulvytės kepa, pasigaminkite padažą – tiesiog sumaišykite visus ingredientus. Tai galite padaryti ir namuose, iškyloje teliks iškeptas bulvytes apšlakstyti padažu ir apibarstyti susmulkintais svogūnų laiškais.
Jeigu norite, ant iešmelių tarp bulvyčių galite priverti dešros riekelių, lašinukų ar prievagrybių – ant kiekvieno iešmo turėsite skirtingus patiekalus!
Gardžios iškylos!