Reikės:
- 5 kukurūzų burbuolių,
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- 200 g sviesto,
- 4 skiltelės česnako,
- 4 valg. š. šviežiai smulkintų petražolių,
- 4 valg. š. maltų džiūvėsėlių,
- 1 žiupsnelio druskos,
- 1 žiupsnelio juodųjų pipirų.
KAIP GAMINTI
1. Sudėkite burbuoles į pasūdytą vandenį, užvirkite ir kelias minutes apvirkite. Vėliau išimkite ir palikite, kad nuvarvėtų. Tada į kiekvieną iš abiejų galų susmeikite medinius iešmelius.
2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą su alyvuogių aliejumi. Pridėkite su druska sutrintą česnaką ir šį mišinį sudėkite į indą.
3. Kitame indelyje džiūvėsėlius apibarstykite pipirais ir sumaišykite su petražolėmis. Išlydytą sviesto mišinį užpilkite ant burbuolių, sudėtų ant folijos, ir pakepkite virš įkaitusių žarijų apie 10–15 min.