Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Grilyje keptos vištienos šlaunelės

Iš visų grilio patiekalų vaikai, ko gero, labiausiai mėgsta vištieną. Ypač smagu graužti šlauneles, todėl šį patiekalą iškylose dažnai gamina Lauros ir Pauliaus šeima. Kviečiame išmėginti ir jus!
Vištienos šlaunelės
Vištienos šlaunelės / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 1 kg vištienos šlaunelių,
  • 1/2 st. sojos padažo,
  • 1/2 st. balzaminio vyno acto,
  • 3 valg. š. medaus.
  • 2 skiltelių česnako,
  • 2 svogūnėlių su laiškais,
  • 3 valg. š. aliejaus,
  • 2 valg. š. sezamo sėklų.

Gaminimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite sojos padažą, balzaminį actą, medų, susmulkintą česnaką ir smulkiai supjaustytus svogūnėlius. Nusemkite ir atidėkite 1/4 marinato.

Į subenį su marinatu sudėkite nuplautas vištienos šlauneles, gerai įmasažuokite marinatą ir padėkite dviems valandoms arba nakčiai į šaldytuvą.

Įkaitinkite grilių. Vištieną apšlakstykite aliejumi ir kepkite šlauneles, nuolat vartydami, maždaug 30 minučių.

Patiekdami apibarstykite sezamo sėklomis ir skanaukite su šviežiomis salotomis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas