Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grybais pavirtę žemaičių blynai iš „Aurimėlio virtuvės“. Vien pamatę aikčios visi!

Šis ruduo išties gražus, bet per darbus nebuvo kada net į mišką nuvažiuoti ir pagrybauti... Teko pačiam gaminti grybus!
Grybais virtę žemaičių blynai
Grybais virtę žemaičių blynai / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 1,5 kg išvirtų ir sumaltų bulvių;
  • 150 g krakmolo;
  • 2 kiaušiniai;
  • druskos;
  • 500 g rūkytos šoninės;
  • 500 g pievagrybių (ir dar 250 g rudųjų pievagrybių padažui);
  • 2 svogūnai;
  • grietinėlės;
  • žalumynų.

Gaminimas:

1. Puode išverdame bulves su lupenomis, atvėsiname, sumalame. Į bulves beriame krakmolą, druską ir mušame kiaušinius. Išminkome tešlą.

2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame apkepiname smulkintą svogūną, šoninę ir pievagrybius. Paskaniname druska ir pipirais. Įdarą sumalame. Iš tešlos formuojame kotelius ir galvutes. Apvoliojame džiūvėsėliuose ir gruzdiname aliejuje.

3. Iš likusio svogūno, trupučio šoninės ir rudųjų pievagrybių pagaminame padažą, kurį gardiname grietinėle, druska, pipirais ir žalumynais.

Tinklaraštininko nuotr. /Grybais virtę žemaičių blynai
Tinklaraštininko nuotr. /Grybais virtę žemaičių blynai

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos