Kiekis: 10 porcijos
Kalorijos: 130 kcal
Paruošimo laikas: 15 min.
Ingredientai:
- Vapeur garuose ruoštos raudonosios pupelės, 425 ml, 1 skardinė
- Avokadas – 4 vnt.
- Česnakai – 4 skiltelės
- Citrina – 1 vnt.
- Čili pipirai – 2 vnt.
- Alyvuogių aliejus – 4 šaukštai
- Kukurūzų traškučiai – 16 vnt.
- Rukola – 50 g
- Druska – pagal skonį
- Pipirai – pagal skonį
Paruošimo būdas
- Avokadus perpjauname, išimame kauliukus, šaukštu išskobiame minkštimą.
- Vieną čili pipirą supjaustome išilgai, pašaliname sėklas.
- Trintuvu sutriname pusę skardinės pupelių, avokadų minkštimą, alyvuogių aliejų, druską, čili bei kitus pipirus ir citrinos sultis iki vienalytės masės.
- Šaukštu išdėliojame paruoštą masę ant kukurūzų traškučių. Papuošimui ant viršaus uždedame likusias pupeles, plonai supjaustytas čili pipiro riekeles ir rukolos lapelius.
Rekomendacijos:
Norint, kad avokado minkštimas nepatamsėtų, jį reikia sumaišyti su nedideliu kiekiu citrinos sulčių arba citrinos rūgštimi