Aurimėlio „guminukai“ arba virtų bulvių cepelinai su triušiena: kas gali atsispirti?

Kadangi šeimyna labai mėgsta triušieną, tai šį kartą gaminau nostalgiškuosius virtų bulvių cepelinus, kuriuos dar mūsų šeimoje vadindavo „guminukais“.
Cepelinai iš „Aurimėlio virtuvės“
Cepelinai iš „Aurimėlio virtuvės“ / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.

Tešlai reikės:

  • 2 kg virtų ir sumaltų bulvių;
  • 200 g bulvių krakmolo;
  • 2 kiaušinių;
  • Druskos.

Gamyba:

Visus ingredientus dedame į dubenį ir gerai išminkome tešlą. Iš jos formuojame vienodo dydžio rutiluliukus, suplojame blynus, dedame įdaro ir formuojame cepelinus.

Puode užverdame vandenį, dedame druskos, pilame šlakelį aliejaus ir 1 v.š. krakmolo ištirpintą pusėje stiklinės vandens. Sudedame cepelinus. Jiems iškilus į paviršių verdame apie 10min ant silpnos ugnies.

Įdarui reikės:

  • 1 kg triušienos mėsos;
  • 1 morkos;
  • 2 svogūnų;
  • Kelių skiltelių česnako;
  • Druskos, pipirų, lauro lapelių.

Gamyba:

Į puodą pilame vandens, sudedame triušieną, morką, vieną svogūną ir prieskonius. Išverdame mėsą ir sumalame. Į ją dedame svieste kepintą svogūną ir česnaką. Įpilame truputį sultinio, kuriame virė mėsa. Gerai išmaišome.

Patiekiame su sviesto – grietinės padažu.

Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis