Tiesa, „Faviken“ dar veiks iki pat šių metų pabaigos, tačiau patekti į jį iki šiol nesuskubusiems rezervuoti vietų nebėra šansų – būsimų svečių sąrašas jau užpildytas iki pat 2019-ųjų gruodžio pabaigos.
Tokio šefo sprendimo niekas negalėjo nė nujausti, mat 11-os metų istoriją skaičiuojančiam „Faviken“, įsikūrusiam senutėliame (net 134 metų) pastate įspūdingoje vietovėje sekėsi puikiai – jis turi dvi „Michelin“ žvaigždutes, nuolat figūravo įvairiausiuose geriausių pasaulio restoranų reitinguose, M.Nilssonui ir „Faviken“ buvo skirta ir viena žymiojo serialo „Chef's Table“ dalis. Visi staliukai restorane būdavo rezervuojami per kelias minutes, vos tik būdavo paskelbiama apie tokią galimybę.
Pagrindinį motyvą, kodėl uždaro tokią sėkmingą, su rūpesčiu puoselėtą vietą, šefas M.Nilssonas atsleidė interviu Los Andželo „Times“. Pasak šefo, visus metus dirbdamas „Faviken“ jis jautė išskirtinę aistrą tam, ką daro, tačiau vieną rytą tiesiog pajuto jog nebeliko vidinio užsidegimo, kuris, anot jo, gyvybiškai būtinas, jei vadovauji tokio tipo restorano virtuvei.
Su kitu itin žymiu restoranu „Noma“ Kopenhagoje, Danijoje, gretinamam „Faviken“ taip pat būdingas bekompromisis siekis kuo kūrybiškiau išnaudoti vietinius ingredientus, kurti išskirtinai skandinavišką virtuvę.
Paklaustas, ką veiks toliau, M.Nilssonas atskleidė apie kitą panašią vietą artimiausiu metu negalvojantis ir užsiminė ketinantis gilintis į sodininkystę, mat pernai kartu su žmona gimtojoje šalyje įsigijo didelį obelyną.
Atrodytų, jog „Faviken“ galėtų toliau gyvuoti galbūt su nauju šefu priešakyje, tačiau antrasis restorano bendrasavininkas Patrikas Brummeris to neketina daryti. Pasak jo, be M.Nilssono ši vieta nebegali gyvuoti, todėl sprendimas suvisam užverti duris lankytojams yra galutinis.