Orkaitėje keptas viščiukas su slyvomis
Slyvos vištienai suteiks saldžiarūgštį ir pikantišką skonį. Šiam patiekalui reikės:
- 1 vnt. šviežio viščiuko;
- 1 vnt. citrinos;
- 0,5 kg mėlynųjų slyvų;
- 2 svogūnų (supjaustyti 6 mm storio griežinėliais);
- 1 v. š. medaus;
- 1 a. š. cinamono;
- 2 skiltelių išspausto česnako;
- 1 vnt. lauro lapų;
- mėgstamų vištienos prieskonių, druskos, pipirų, aliejaus (pagal skonį).
Gaminimas:
Citriną gerai nuplaukite ir sutarkuokite žievelę. Citriną atidėkite, o žieveles suberkite į dubenį. Kartu sudėkite vištienos prieskonius, druską, pipirus, pusę cinamono. Įpilkite aliejaus ir sudėkite išspaustą česnaką, o tada viską sumaišykite. Gautu mišiniu įtrinkite viščiuką, įskaitant ir jo vidų, bei palikite marinuotis šaldytuve bent vienai valandai.
Prieš kepimą bent 30 minučių palaikykite viščiuką kambario temperatūroje. Per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių ir paruoškite slyvas: perpjaukite jas per pusę, išimkite kauliukus ir sudėkite į didelį kepimo indą. Kartu į indą sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus, medų, lauro lapą.
Suberkite likusį cinamoną, pagardinkite druska ir pipirais, įpilkite šiek tiek aliejaus ir vandens. Viską išmaišykite ir tolygiai paskirstykite inde. Ant indo viršaus uždėkite groteles ir ant jų sudėkite viščiuką. Viską kepkite 30 minučių.
Kol patiekalas kepa, atidėtą citriną išspauskite. Gautas sultis sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Šį mišinį užpilkite ant kepančios vištos ir kepkite toliau, kol višta taps auksinės spalvos ir pilnai iškeps – maždaug apie 30–45 minutes. Viščiukui iškepus, leiskite jam 10 minučių pravėsti. Tuomet supjaustykite ir patiekite kartu su keptomis slyvomis.
Skanaus!