„Gurmanės“ receptas: orkaitėj keptas žiedinis kopūstas. Tiks užkandžiui, garnyrui ar taps lengva vakariene

Žiedinis kopūstas – daržovė, turinti daug naudingų savybių. Ji gali būti puikus pasirinkimas tiems, kas stengiasi maitintis kuo sveikiau ir pilnavertiškiau. Pagal mūsų šįsyk siūlomą receptą paruoštas žiedinis kopūstas, dar žinomas kaip kalafioras, tiks tiek garnyrui, tiek užkandžiui, tiek lengvai vakarienei.
Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas
Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas / Tinklaraštininkės nuotr.

Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas yra puikus būdas jį paruošti greitai ir gardžiai. Verta paminėti, kad ši daržovė padeda gerinti virškinimą, yra puikus skaidulų, vitaminų C, K, B6, folio rūgšties ir kalio šaltinis.

Ingredientai:

  • 1 žiedinis kopūstas;
  • 1 granatas;
  • kelios petražolių šakelės;
  • alyvuogių aliejaus
  • 400 g jau paruošto humuso (naudojau su karamelizuotais svogūnais);
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • mėgstamų prieskonių;
  • žaliosios citrinos (laimo) sulčių.
Tinklaraštininkės nuotr. /Ingredientai
Tinklaraštininkės nuotr. /Ingredientai

1. Nuo žiedinio kopūsto pašaliname lapkočius ir dalį koto. Nuplauname, dedame į puodą su verdančiu vandeniu ir apverdame 5 min.

Tinklaraštininkės nuotr. /Kepti paruoštas žiedinis kopūstas
Tinklaraštininkės nuotr. /Kepti paruoštas žiedinis kopūstas

2. Apvirtą žiedinį kopūstą apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska, pipirais, pasirinktais prieskoniais, dedame ant kepimo skardos ir šauname į iki 180C temperatūros įkaitintą orkaitę bei 25 min. Kaitinimo režimas turėtų būti viršus/apačia, likus 10 min. jungiame dar ir „vėjelį“, kad gražiai apskrustų.

3. Lėkštėje paskleidžiame humusą, o tada viduryje padedame apskrudusį žiedinį kopūstą. Barstome granato sėklomis, kapotomis petražolėmis, viską pašlakstome alyvuogių aliejumi ir žaliosios citrinos sultimis.

Tinklaraštininkės nuotr. /Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas
Tinklaraštininkės nuotr. /Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas

Esame šeimyninis duetas, mėgstantis keliones, o jų metu ir išmėginti vietinę įvairių šalių virtuvę. Kelionėms sustojus, nusprendėme keliauti per pasaulį savo virtuvėje. Taip gimė mūsų rubrika #pasaulislėkštėje. Taigi, ieškome įvairių šalių patiekalų, kurie turi savo atsiradimo istoriją, o galbūt yra tradiciniai kurioje nors šalyje ar tiesiog populiarūs ir gerai žinomi visame pasaulyje. Juos gaminame, ragaujame ir žinoma dalijamės su jumis. Sekite mūsų skanias keliones Instagram paskyroje _gurmane_ ir Gurmane.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis