„Gurmanės“ receptas: skoniais ir spalvomis kerintis ryžių, lašišos ir daržovių dubuo

Su kiekviena vasaros diena daugėja šviežių daržovių pasirinkimas. Kuo daugiau ir įvairesnių daržovių vartojame, tuo gausesnes vitaminų atsargas sukaupiame, daugiau energijos pasikrauname, stipresnį imunitetą įgauname. Su tuo, ką valgome, susijusi ne tik mūsų fizinė, bet ir emocinė sveikata.
Ryžių, lašišos ir daržovių dubuo
Ryžių, lašišos ir daržovių dubuo / Tinklaraščio nuotr.

Šiame lašišos, ryžių ir daržovių dubenyje galima rasti baltymų, angliavandenių, įvairių vitaminų ir net gerųjų riebalų. Viskas, ko reikia, kad mūsų organizmas nepritrūktų maistingųjų medžiagų. Valgydami įvairų ir subalansuotą maistą, apsirūpiname energija, gera savijauta ir produktyvumu.

Be jokios abejonės, dubens turinį galime keisti pagal sezoną arba turimas atsargas. Receptas surašytas 2 asmenims, produktų kiekiai tik apytiksliai.

Ingredientai:

  • 150 g ilgųjų ryžių (juos išverdame);
  • 200 g šviežios lašišos;
  • 1 mangas;
  • kelios saujos smulkinto raudonojo kopūsto;
  • kelios saujos edamame pupelių (rasite didesnių parduotuvių šaldytuvuose, prie šaldytų uogų ir daržovių);
  • įvairių spalvų pomidorų;
  • 4 ridikėliai;
  • saulėgrąžų daigų;
  • salotų lapų;
  • petražolių;
  • sezamų sėklų.

užpilui raudonąjam kopūstui marinuoti:

  • 1 šaukštas medaus;
  • 2 šaukštai becukrio balzaminio acto;
  • 2 šaukštai itin tyro alyvuogių aliejaus;
  • 2 skiltelės česnako;
  • žiupsnis druskos.

Užpilo gaminimas:

Medų ištirpinu balzaminiame acte, supilu aliejų ir sutarkuoju česnakus, pabarstau druska. Viską gerai išmaišau, užpilu ant supjaustyto raudonojo kopūsto bei palieku apie 10 min. pasimarinuoti. Tas pats užpilas tinka ir kubeliais pjaustytam burokėliui.

padažui ant salotų:

  • 1 šaukštas medaus;
  • 2 šaukštai allioli arba majonezo;
  • 2 šaukštai garstyčių;
  • 4 šaukštai balzaminio acto;
  • 50 ml alyvuogių aliejaus;
  • 2 skiltelės tarkuoto česnako.

Padažo gaminimas:

Viską sudedame į užsukamą indą ir išplakame.

Patiekalo gaminimas:

1. Virtus ryžius sudedame į dubenį, ant viršaus dedame smulkintas daržoves, mango gabaliukus, edamame pupeles ir lašišą, užpilame padažu ir pabarstome sezamo sėklomis.

Tinklaraščio nuotr. /Ryžių, lašišos ir daržovių dubuo
Tinklaraščio nuotr. /Ryžių, lašišos ir daržovių dubuo

Kai kurie daržovėse esantys vitaminai yra lengviau pasisavinami tada, kai vartojami kartu su riebalais. Todėl jas valgant kartu su taip vadinamais „geraisiais riebalais“, tokiais, kaip alyvuogių aliejus, gauname dvigubą naudą: apsirūpiname geraisiais riebalais, o daržovėse esantys vitaminai yra geriau pasisavinami.

Esame šeimyninis duetas, mėgstantis keliones, o jų metu ir išmėginti vietinę įvairių šalių virtuvę. Kelionėms sustojus, nusprendėme keliauti per pasaulį savo virtuvėje. Taip gimė mūsų rubrika #pasaulislėkštėje. Taigi, ieškome įvairių šalių patiekalų, kurie turi savo atsiradimo istoriją, o galbūt yra tradiciniai kurioje nors šalyje ar tiesiog populiarūs ir gerai žinomi visame pasaulyje. Juos gaminame, ragaujame ir žinoma dalijamės su jumis. Sekite mūsų skanias keliones Instagram paskyroje _gurmane_ ir Gurmane.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis