Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gurmaniškai keptos bulvės

Naujo patiekalo su bulvėmis galimybės neribotos – lengvai gaminama įvairiomis formomis ir drąsiai gardinama įvairiais skoniais. Receptu pranešime žiniasklaidai dalinasi „Norfos“ kulinarai.
Kepta bulvė
Kepta bulvė / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 1 vnt. didelės keptos bulvės su odele;
  • 2 arbat.š. alyvuogių aliejaus;
  • ½ arbat.š. česnakinės druskos;
  • 50 g fetos sūrio;
  • 50 g graikiško jogurto;
  • 1 vnt. keptos paprikos;
  • Kelių bazilikų lapelių.

Gaminimas:

1.Bulvę nuplaukite, odelę subadykite šakute, suvyniokite į foliją ir kepkite orkaitėje 220–200 laipsnių apie 1 val. Šalia padėkite ir pusiau perpjautą papriką.

2. Įpjaukite bulvę, aliejų sumaišykite su česnakine druska ir supilkite ant bulvės. Dar kepkite apie 15 min, kol gražiai apskrus.

3. Fetą sumaišykite su jogurtu, įberkite pipirų, sumaišykite su keptos paprikos minkštimu.

4. Paruoštą padažą sudėkite ant keptos bulvės.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos