Gurmaniškai keptos bulvės

Naujo patiekalo su bulvėmis galimybės neribotos – lengvai gaminama įvairiomis formomis ir drąsiai gardinama įvairiais skoniais. Receptu pranešime žiniasklaidai dalinasi „Norfos“ kulinarai.
Kepta bulvė
Kepta bulvė / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 1 vnt. didelės keptos bulvės su odele;
  • 2 arbat.š. alyvuogių aliejaus;
  • ½ arbat.š. česnakinės druskos;
  • 50 g fetos sūrio;
  • 50 g graikiško jogurto;
  • 1 vnt. keptos paprikos;
  • Kelių bazilikų lapelių.

Gaminimas:

1.Bulvę nuplaukite, odelę subadykite šakute, suvyniokite į foliją ir kepkite orkaitėje 220–200 laipsnių apie 1 val. Šalia padėkite ir pusiau perpjautą papriką.

2. Įpjaukite bulvę, aliejų sumaišykite su česnakine druska ir supilkite ant bulvės. Dar kepkite apie 15 min, kol gražiai apskrus.

3. Fetą sumaišykite su jogurtu, įberkite pipirų, sumaišykite su keptos paprikos minkštimu.

4. Paruoštą padažą sudėkite ant keptos bulvės.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų