Citrina gardinta vištiena su keptų paprikų padažu
Ingredientai (4 asm.):
- 4 vištų krūtinėlės;
- 1 citrina;
- 2-3 valg. šaukšt. tyro alyvuogių aliejaus;
- 4 šakelės šviežio rozmarino;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis pipirų;
- 100 g karšto rūkymo kiaulienos šoninės;
- 2 vidutinio dydžio svogūnai;
- 400 g keptos marinuotos paprikos;
- 1 brokolis;
- 1-2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 1-2 valg. šaukšt. tyro alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Švariai nuvalytą vištienos filė pašlakstyti tyru alyvuogių aliejumi, paskaninti druska bei pipirais. Ant kiekvieno vištienos gabalėlio uždėti po kelis griežinėlius citrinos ir po šakelę šviežio rozmarino. Taip paruoštus filė gabalėlius įdėti į maisto produktams skirtą ir kaitrai atsparų plastikinį maišelį, vakuumuoti arba pašalinti kuo daugiau oro ir įdėti į orkaitėje esantį indą su įkaitusiu vandeniu ir laikyti apie 1 valandą.
2. Keptų paprikų padažui paruošti pirmiausia reikia į įkaitintą keptuvę sudėti pjaustytą kiaulienos šoninę ir kepti keletą minučių, kol išsiskirs riebalai. Tuomet į keptuvę sudėti švariai nuvalytą, pjaustytą svogūną ir kepti ant truputį aukštesnės nei vidutinė kaitros, kol šis suminkštės, taps skaidrus. Kepimo metu galima įpilti šlakelį vandens, kad greičiau išsitroškintų svogūnai. Apkepus svogūnams su šonine į keptuvę dėti pjaustytą keptą marinuotą papriką ir kepti dar 5 minutes. Tuomet viską sutrinti iki vientisos konsistencijos ir padažas paruoštas.
3. Brokolį susmulkinti maždaug vienodo dydžio gabalėliais, sudėti į verdantį vandenį ir virti apie 2 minutes. Tuomet staigiai atvėsinti, nusausinti ir paskaninti citrinos sultimis bei alyvuogių aliejumi.
4. Žemoje temperatūroje ruoštą vištienos krūtinėlę, kad būtų dar gardesnė, galite apkepti gerai įkaitintoje keptuvėje po 1 minutę iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
Taip paruošta vištiena, patiekta su keptų marinuotų paprikų padažu ir apvirtais brokoliais, nepaliks abejingų!
Dešrelėmis ir čili troškiniu įdaryti dešrainiai
Ingredientai:
- 500 g maltos jautienos;
- 4-5 valg. šaukšt. tyro alyvuogių aliejaus;
- 1-2 arbat. šaukšt. BBQ prieskonių;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 skardinė (400 g) virtų pupelių pomidorų padaže;
- 1 skardinė (400 g) smulkintų pomidorų;
- 200 g sviesto;
- 5-6 skiltelės česnako;
- pundelis laiškinio česnako;
- žiupsnelis druskos;
- sviestinių bandelių dešrainiams;
- pjaustyto čederio sūrio;
- pieniškų dešrelių;
- mėlynojo svogūno, smulkiai pjaustyto;
- parmezano sūrio, tarkuoto;
- Dižono garstyčių.
Gaminimas:
1. Į įkaitintą keptuvę pilti aliejų, sudėti maltą jautieną ir kepti, kol gerai apkeps. Tuomet paskaninti BBQ prieskoniais ir druska, sudėti konservuotas pupeles ir smulkintu pomidorus, išmaišyti ir palikti 10-15 minučių ant vidutinės kaitros pasitroškinti.
2. Česnakiniam sviestui paruošti reikia smulkintą česnaką ir laiškinį česnaką sumaišyti su minkštu sviestu ir pagardinti žiupsneliu druskos.
3. Sviestines bandeles įpjauti, iš visų pusių ištepti česnakiniu sviestu ir sudėti į kepimui skirtą skardą. Į sviestu teptas bandelių vidų įdėti po keletą griežinėlių čederio sūrio, po dešrelę ir kepti iki 200°C laipsnių įkaitintoje orkaitės tipo kepsninėje, keraminėje kepsninėje ar tiesiog orkaitėje, kol paskrus bandelės, išsilydys sūris ir apkeps dešrelės (ne daugiau 10 minučių).
4. Ant apkeptų dešrainių dėti paruoštą čili troškinį, pagardinti tarkuotu parmezano sūriu, smulkintu mėlynuoju svogūnų ir garstyčiomis.