Jums reikės:
400 g kiaulienos sprandinės,
žiupsnio druskos,
šviežiai maltų pipirų,
4 skiltelių česnako,
2 šaukštų kokybiško aliejaus,
stiklinės sauso raudonojo vyno,
2 svogūnų.
Padažui:
400 ml riebios grietinėlės,
šaukšto pomidorų padažo,
2 šaukštų miltų,
4 pievagrybių,
pagal skonį druskos, pipirų.
Kaip gaminti:
1. Mėsą pabarstykite druska, pipirais, ant kiekvieno gabaliuko išspauskite šiek tiek česnako.
2. Visus kepsnius sudėkite į dubenį, pašlakstykite aliejumi, apipilkite vynu ir marinuokite bent parą šaldytuve.
3. Kitą dieną mėsą gausiai apibarstykite pjaustytais svogūnais ir suvyniokite į foliją. Sudėkite gabalus ant skardos ar grotelių ir šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
4. Po 45 minučių kepsnius ištraukite, nubraukite svogūnus nuimkite ir dar paskrudinkite orkaitėje mėsą 5–10 min.
5. Paruoškite padažą. Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite aliejumi pašlakstytoje keptuvėje.
6. Grietinėlę supilkite į puodą ir šiek tiek pakaitinkite, į ją įmaišykite pomidorų padažo, berkite druskos, pipirų, įspauskite česnako.
7. Į padažą vis sukdami šaukštu įmaišykite miltų, kad jis įgautų tinkamą konsistenciją. Galiausiai suberkite pievagrybius, išmaišykite, dar minutėlę pavirkite ir nukaiskite.
8. Tiekite kepsnius apliejusi padažu su mėgstamu garnyru.