Gurmaniški karšti sumuštiniai su džiovintų figų aptepu. Prarysit liežuvį!

Savaitgalis jau visai netoli, tad galima planuoti, kuo gi skaniu pasilepinti. Pusryčiams, o gal vakarienei kviečiame kepti karštus sumuštinius su nepaprastai skaniu figų užtepu. Sužavės visus!
Karštieji sumuštiniai su figų aptepu
Karštieji sumuštiniai su figų aptepu / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 4 džiovintos figos;
  • stiprios žaliosios ar juodosios arbatos;
  • 20 migdolų riešutų;
  • 10 anakardžių riešutų;
  • 4 maži svogūnėliai su laiškais;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 saulėje džiovinti, aliejuje konservuoti pomidorai;
  • 1 citrina;
  • 2 valg. šaukšt. susmulkintų mėgstamų prieskoninių žalumynų;
  • 4-6 riekės sumuštinių duonos;
  • 8-12 konservuotų ančiuvių puselių;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Figas sudėkite į mažą dubenėlį, užpilkite arbata ir 2-3 val. pamirkykite. Išmirkusias supjaustykite ir sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą. Ten pat sudėkite pakepintus riešutus, susmulkintus svogūnėlius, sugrūstus česnakus, nuvarvintus pomidorus.

2. Nutarkuokite geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį, išspauskite sultis. Į indą su figomis supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles, įpilkite aliejaus, įberkite žalumynų ir viską sutrinkite.

3. Paruoštu figų aptepu aptepkite duonos riekes ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Stebėkite, kad nepradėtų degti!

4. Ant kiekvienos riekės dėkite po 2 ančiuvių puseles ir patiekite. Jei ančiuvių nemėgstate ar derinys atrodo per drąsus, galite jų ir atsisakyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis