Ingredientai:
- 4 džiovintos figos;
- stiprios žaliosios ar juodosios arbatos;
- 20 migdolų riešutų;
- 10 anakardžių riešutų;
- 4 maži svogūnėliai su laiškais;
- 2 skiltelės česnako;
- 2 saulėje džiovinti, aliejuje konservuoti pomidorai;
- 1 citrina;
- 2 valg. šaukšt. susmulkintų mėgstamų prieskoninių žalumynų;
- 4-6 riekės sumuštinių duonos;
- 8-12 konservuotų ančiuvių puselių;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Figas sudėkite į mažą dubenėlį, užpilkite arbata ir 2-3 val. pamirkykite. Išmirkusias supjaustykite ir sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą. Ten pat sudėkite pakepintus riešutus, susmulkintus svogūnėlius, sugrūstus česnakus, nuvarvintus pomidorus.
2. Nutarkuokite geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį, išspauskite sultis. Į indą su figomis supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles, įpilkite aliejaus, įberkite žalumynų ir viską sutrinkite.
3. Paruoštu figų aptepu aptepkite duonos riekes ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Stebėkite, kad nepradėtų degti!
4. Ant kiekvienos riekės dėkite po 2 ančiuvių puseles ir patiekite. Jei ančiuvių nemėgstate ar derinys atrodo per drąsus, galite jų ir atsisakyti.