Šiuo receptu pranešime žiniasklaidai dalinasi „Maximos“ Maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė
Ingredientai:
- 300 g anties krūtinėlės;
- 1 arbat. šaukšt. Provanso žolelių;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 50 g fetos sūrio;
- 0,5 raudonojo svogūno;
- 2 saujos gražgarsčių;
- 2 saujos vyšnių be kauliukų (tinka ir šaldytos);
- 1 šlakelis alyvuogių aliejaus;
- žiupsnelis pipirų.
Gaminimas:
1. Anties krūtinėlę nuplaukite ir perpjaukite į dvi dalis, kad gautumėte du kepsnelius. Mėsai leiskite nudžiūti, o tuo metu įkaitinkite keptuvę su aliejumi.
2. Sudėję paukštieną odele žemyn, kepkite ją apie 5–7 minutes, tuomet apverskite ir pakepkite dar 3–5 minutes. Praėjus kepimo laikui, antieną pabarstykite druska ir žolelėmis, susukite į foliją ir palikite taip 10-čiai minučių.
3. Kol paukštiena „ilsisi“, nuplaukite ir nusausinkite gražgarstes, kubeliais supjaustykite fetos sūrį, pusžiedžiais – svogūną.
4. Paruošę visus ingredientus, juos kartu su vyšniomis sudėkite į lėkštę bei apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Šalia salotų išdėkite antienos kepsnelius bei viską pagardinkite pipirais.