Ėrienos nugarinė su kaulu
Mums reikės:
- 1 kg ėrienos nugarinės su kaulu,
- 1 vnt. laimo vaisiaus,
- 1-3 šakelių rozmarino,
- 1-3 šakelių petražolių,
- 1-3 šakelių čiobrelio,
- 3 skiltelių česnako,
- druskos,
- pipirų,
- alyvuogių aliejaus.
Paruošimas:
Ėrieną supjaustome gabalėliais (po 2 šonkaulius).
Ruošiame marinatą. Smulkiai supjaustome žoleles, sutarkuojame laimo žievelę ir viską dedame į dubenėlį. Tada išspaudžiame laimo sultis, įpilame alyvuogių aliejaus. Beriame druskos ir pipirų (pagal skonį).
Įtriname ėrieną marinatu ir paliekame šaldytuve bent 24 valandoms. (Iš šaldytuvo mėsą reikėtų ištraukti likus valandai iki kepimo, kad pasiektų kambario temperatūrą.)
Įkaitiname šašlykinę arba grilių.
Dedame ėrieną ant grotelių, kepame kiekvieną pusę po 3-4 min (jei norite vidutiniškai iškeptos).
Nuimame mėsą nuo grotelių ir paliekame 5min „pailsėti“.
Skanaus!